fbpx
  • BILLIG FRAGT
  • HURTIG LEVERING
  • SIKKER BETALING
NÆSTE AFSENDELSE
SØG
DKK 0.00

Økologisk vin Alsace

Fri fragt

Fri levering fra første flaske

Vin fra egen Import

Vi importerer direkte fra vingården til dig

Tilfredshedsgaranti

Vi står inde for alle vores vine og giver dig 100 % tilfredshedsgaranti

Filtrer efter pris

Kontaktinfo

Adresse:
Buus Vine
Gl. Egensevej 31
Mou
9280 Storvorde

Telefon: 24 24 94 31

Email: Info@buusvine.dk

CVR: 37986003

Viser 1–16 af 17 resultater

Næppe har nogen anden Fransk vinregion fængslede de besøgende som Alsace. Mellem Rhindalen og Vogeserne ligger områdets smukke renæssancebyer, Equisheim, Riquewihr, Ribeauville og Mittelbergheim. De bære præg af vinavlernes velstand i 1400-tallet, da Alsacevine var en kæmpe eksportsucces over hele Europa.

Vinene fra Alsace falder lidt uden for rammerne af den franske vinlovgivning. Ikke mindst på grund af regionens lange kulturelle og politiske forhold til Tyskland. Først fra 1945 tilhørte det Frankrig en gang for alle. Alligevel har vinene fra Alsace en helt anden stil end de tyske. Med en mere fyldige og ekstraktrig karakter.

Hvert år produceres omkring 1,2 millioner hektoliter vin som svarer til ca. 160 flasker vin. Hvor ca 8 % er af blå druer.

De syv druer i Alsace

Næsten alle vine i Alsace bliver fremstillet af enkeltdruer. Man taler om de syv sorter fra Alsace og mener dermed Riesling, Gewürztraminer, Muscat, Pinot Gris, Sylvaner, Pinot Blanc og Pinot Noir. Af og til dukker der også andre sorter op. Chasselas var tidligere meget udbredt, men dækker i dag kun få hektar og anvendes hovedesageligt i dagligdagsvine, sammen med Sylvaner og Pinot Blanc. Disse tre sorter få sjældent samme opmærksomhed som de ædlesorter Riesling, Muscat, Pinot Gris og Gewürztraminer..

Betegnelsen Grand Cru vin er hidtil kun måttet anvendes til de fire ædle druesorter, Riesling, Gewurztraminer, Muscat og Pinot Gris. Men nu er det meningen at der skal kunne gives dispensationer. Hidtil har kun 3 % af regionens vine båret betegnelsen, men klassificereingen af de bedste Grand Cru’s  fra 1975 diskuteres stadig. Mange crus er for store hedder det sig. I det store hele er Grand Cru inddelingen et nyttigt hjælpemiddel, når det drejer sig om at finde frem til de bedste vine.

10%
0