Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 13 resultater

Viser alle 13 resultater

Vi har altid gode tilbud på Ripasso vin

Ripasso vin fremstilles på kvaset fra Amarone, og den har derfor en lidt mildere smag. Dette gør Ripassoen særdeles velegnet til det meste mad. Ripasso DOC er en vin med elegance og tørhed, som du kan servere til stort set alt! Det kan både være cremede pastaretter, pizza, fjerkræ, fed julemad og rødt oksekød.

Hus Buus Vine finder du altid gode tilbud på Ripasso vin. Vores speciale har altid været de gylden røde dråber fra Valpolicella. Vores udvalg er en af landets største, hvorfor vi altid kan garantere at du finder tilbud på Ripasso Valpolicella. Udover Ripasso finder du også store broderen Amarone og meget mere.

Valpolicella, fødestedet for Ripasso vin

Sådan kunne man godt betegne Valpolicella. Området hvor danskernes absolut foretrukne italienske vine kommer fra – Amarone og Ripasso vin, storebror og lillebror. I mængde overgår lillebror storebror.

Det italienske ord ripasso betegner en bestemt fremstillingsmetode af vinen: genpresning. Ripassare – passere igen. Storebroderen Amarone produceres på fuldmodne druer, der er tørret ind således, at vandet er fordampet så sukker- og alkoholindholdet er meget koncentreret. Ripassoen fremstilles ved igen at presse kvaset (druer – skind – kerner mv). Hertil tilsættes ”almindelig” Valpolicellavin produceret på de bedste druer. Enkelte producenter tilsætter sågar overskydende amaronevin.

Ripasso vin er generelt ikke nær så skarp i smagen som Amaronen. En rigtig vintervin, der ikke er helt så tung som storebroderen. Et helt sikkert valg til de danske juleborde. Smagsmæssigt kan man sige, at Ripassoen ligger mellem Amaronen og den almindelige Valpolicellavin. Prismæssigt gælder det samme: nemlig den kostbare Amarone i toppen og mere moderate priser for lillebroderen Ripasso.

Hvordan smage Ripasso vin?

De dominerende druer fra valpolicella består af Corvina, Corvinone, Rondinella, molinara.  Som hovederegel bidrager de til vinens smag af kirsebær, grønne peberkorn og chokolade. Ripasso vin laves på bærmen af Amarone for at øge dens dybde og karakter. En tredje variant af Valpolicella’s vine, hvor af de to første er: Amarone og Recioto. Vinen opstod i 1970’ern da vinavlerne kom i tanke om Ripasso-teknikken og hældte den færdigt gærede Valpolicella på de pressede skaller, fra den gærede Recioto eller Amarone for at lade den gære en anden gang, på det resterende sukker. Ripasso aftappes ofte under DOC- betegnelsen Superiore eller som bordvine.

Her gør begrebet hygge sig virkelig gældende indenfor vinverdenen. Vinens varme gør den velegnet til en lang middag, man kan og vil forsætte med at nyde den efter maden. Hvis du gerne vil opleve en vin som forandrer sig undervejs, har flere lag og som skifter smag og duft, efterhånden som du nyder den. Er det tilfældet, er Ripasso et godt bud. Vinen har Amarone i smagen, men til en mere overkommelig pris.

Hvor kommer Ripasso vin fra?

Motoren i produktionen, ikke kun i norditalien, men i hele landet. Områdets bedst kendtevvine, valpolicella har haft et dårligt ry gennem årene, da en stor produktion til konsummarkedet resulterede i letvægtsvine uden smag. Tiderne har skiftet, og man ser regelmæssigt gode vine, som både har klasse og stil.  Veneto kan anskues som en samlet geografisk enhed, men vinmæssigt har den enorme forskelligheder, med rødvine, rosé og hvid vine af alle typer.