Nyhed! Digitale gavekort for vinelskere - giv et valgfrit beløb til en du holder af
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser 1–18 af 26 resultater

Viser 1–18 af 26 resultater

Hvad er Bordeaux?

Historisk set har der i Bordeaux været produceret vin i flere hundrede år, og det er her, at nogle af verdens fineste producenter findes. Pomerol, Saint-Estephe, Margaux, Saint-Julien, Paulliac og Saint-Emillion er de mest kendte i 1855-klassifikationen, hvor kun de absolut bedste Bordeaux-producenter er med. Der er selvfølgelig kommet nye dygtige producenter til siden, så skulle der laves en ny klassifikation i dag, ville den helt sikkert se noget anderledes ud

Hvad er forskellen på vinene fra højre og venstre bred af Gironde-floden?

Gironde-floden deler Bordeaux i to områder – venstrebreden og højrebreden. På venstrebreden er vinene hovedsageligt lavet på Cabernet Sauvignon og i mindre grad Merlot samt mindre produktion af Cabernet Franc og Petit Verdot. Det er appellationerne Haut-Médoc og Médoc som er de mest kendte på venstrebredden. på højrebredden ligger appellationerne Saint-Emillion, Pomerol og Fronsac og her er Merlot hoveddruen som ofte blandes med Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. Venstrebredsvinene et lidt mere feminine og er bliver hurtigere modne.

Bordeaux appellationer

Størstedelen af al vinen kommer dog fra de to overodnede appellationer Bordeaux og Bordeaux Superior. De resterende 57 appellationer bærer alle navnet på deres AOC, fx Pomerol, da man mener de differentierer sig nok fra de andre, til at de har fået deres eget navn.

Grand Cru Classé vine fra Bordeaux

De største Grand Cru Classé vine fra Bordeaux er i dag blevet utroligt dyre, for eksempel  Château Mouton Rotchschild grundet den store efterspørgsel fra især de asiatiske markeder. Det samme er gældende i Bourgogne, så det er desværre vine vi ikke smager så tit.

Corbières

Alle de prægtige vine er dog kun toppen af isbjerget. De omfattende vingårde producerer umådelige mængder af mindre appellationer, f.eks. Bordeaux Supérieur. Forberede fremgangsmåder og teknikker på markerne har igennem tiden hævet niveauet i hele distriktet.

I Corbières området er vin et spørgsmål om tradition og lidenskab. En af de få landbrug, der er mulige i det tørre område. Områdets vinhistorie går tilbage til 200 år f.Kr. Corbières tilbyder en bred vifte af jord: skifer, sandsten, kalksten, mergel og har ideelle betingelser for at skabe smukke vinmarker. Middelhavsklimaet er tørt, solrigt og varmt, stærk nordvestlig vind hele året. Beliggende mellem Carcassonne og Narbonne, har Château du Vieux Parc bygget over århundreder, i et paradis af dyreliv, flora og vild natur.