fbpx
  • BILLIG FRAGT
  • HURTIG LEVERING
  • SIKKER BETALING
NÆSTE AFSENDELSE
11 : 22 : 08
SØG
DKK 0.00

Brunello

Fri fragt over 499,-

Fragt fra kun 29,-

Hurtig levering

Vi leverer inden for 1-2 hverdage

Sikker betaling

Vi krypterer alle data med SSL

Filtrer efter pris

Viser alle 7 resultater

Brunello di Montalcino

Brunello er uden tvivl en af de meste prestigefyldte betegnelser i Italien. Dyrkningsområdet er stort set identisk med Montalcino, en lille by på den 600 meter høje forhøjning mellem Ombrone og Arbiadalen omkring 40 km fra Siena. De stejle, kringlede gyder snor sig mellem tætte middelalderlige bygninger og gør Montalcino til den by i Italien, der bedst har bevaret sit oprindelige præg.

Som de fleste af Italiens vine presses Brunello di Montalcino af sangiovese, men til forskel fra Chianti bruges der udelukkende Sangiovese. En god Brunello er ikke til at tage fejl af. Helhedsindtrykket er meget kraftfuldt. Som ung vin er den præget af faste, nærmeste utilgængelige tanniner. Efter en tid på træfade og på flaske, og udvikler vinen en vidunderlig bouquet.

Klimaet i Montalcino er tørt og moderat tempereret. i Syd  skærmer Monte Amiata med sine 1.738 meter for uvejr. Områdets store forskelle i dag- og natte temperatur fremmer udviklingen af aromatisk finesse. Især udmærker de højere beliggende vinmarker sig ved virkelig god druekvalitet.  Her  presses der særligt elegante vine med overvældende duft af.

I Slutningen af 1300-tallet optræder betegnelsen Brunello for første gang i dokumenter fra Montalcino. Det er dog uklart helt præcist hvilken slags vin der er tale om. Ikke før 1700-tallet kan man påvise eksistensen af en rødvin lavet på sangiovese. Brunello som vi mere eller mindre kender den idag.

10%
0