fbpx
  • BILLIG FRAGT
  • HURTIG LEVERING
  • SIKKER BETALING
NÆSTE AFSENDELSE
SØG
DKK 0.00

Brunello

Fri fragt

Fri levering fra første flaske

Vin fra egen Import

Vi importerer direkte fra vingården til dig

Tilfredshedsgaranti

Vi står inde for alle vores vine og giver dig 100 % tilfredshedsgaranti

Filtrer efter pris

Viser alle 6 resultater

Brunello di Montalcino

Brunello er uden tvivl en af de meste prestigefyldte betegnelser i Italien. Dyrkningsområdet er stort set identisk med Montalcino, en lille by på den 600 meter høje forhøjning mellem Ombrone og Arbiadalen omkring 40 km fra Siena. De stejle, kringlede gyder snor sig mellem tætte middelalderlige bygninger og gør Montalcino til den by i Italien, der bedst har bevaret sit oprindelige præg.

Som de fleste af Italiens vine presses Brunello di Montalcino af sangiovese, men til forskel fra Chianti bruges der udelukkende Sangiovese. En god Brunello er ikke til at tage fejl af. Helhedsindtrykket er meget kraftfuldt. Som ung vin er den præget af faste, nærmeste utilgængelige tanniner. Efter en tid på træfade og på flaske, og udvikler vinen en vidunderlig bouquet.

Klimaet i Montalcino er tørt og moderat tempereret. i Syd  skærmer Monte Amiata med sine 1.738 meter for uvejr. Områdets store forskelle i dag- og natte temperatur fremmer udviklingen af aromatisk finesse. Især udmærker de højere beliggende vinmarker sig ved virkelig god druekvalitet.  Her  presses der særligt elegante vine med overvældende duft af.

I Slutningen af 1300-tallet optræder betegnelsen Brunello for første gang i dokumenter fra Montalcino. Det er dog uklart helt præcist hvilken slags vin der er tale om. Ikke før 1700-tallet kan man påvise eksistensen af en rødvin lavet på sangiovese. Brunello som vi mere eller mindre kender den idag.

TUSIND TAK FOR DIN INTERESSE
Vi har sendt dig en e-mail med en 10% rabatkode, som du kan indløse i forbindelse med dit næste køb.
OK
FÅ 10% PÅ DIT NÆSTE KØB
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tempererede, velskænkede nyheder, aromatiske tilbud og 10% på dit næste køb hos Buus Vine.
0