Alteo Amarone på 17,5% alc. rangerer som toppen af det bedste vin. Den bliver bare ved med at udvikle sig i glasset og vokser på en. Druerne til denne formidable Amarone høstes manuelt for at vælge de bedst egnede klaser, der efterfølgende ligger til lufttørring på tørreloft i trækasser ca. i 5-6 må ... LÆS MERE
Alteo Amarone på 17,5% alc. rangerer som toppen af det bedste vin. Den bliver bare ved med at udvikle sig i glasset og vokser på en. Druerne til denne formidable Amarone høstes manuelt for at vælge de bedst egnede klaser, der efterfølgende ligger til lufttørring på tørreloft i trækasser ca. i 5-6 måneder. Macerationen (processen hvor druerne ligger i blød i deres egen saft og skal, og trækker smag, farve og tanniner ud) finder sted i ståltanke. Vinen videreudvikles efterfølgende i barriques (egetræsfade på 225 liter) i 54 måneder. I denne periode smages der regelmæssigt fra hvert fad for at følge vinens udviklingen og først til sidst, efter nøje vurderinger, besluttes det, hvordan den endelige blanding af vinen skal være. Når vinen er tappet på flaske ligger den i yderligere 12 måneder før den frigives til salg.
Alteo Amarone nydes bedst ved 12 grader og kan gemmes i 15-20 år under ordentlige forhold. En Amarone i luksusklassen og som også er til at betale sig fra. Et glas vin, der er alle pengene værd.