Bordeaux

Cuvée Prestige, Chateau Lisennes, 2010

Stykpris kr.110,00 Stykpris kr.99,00 v. køb af 6 flasker
STK. Pris
6 eller mere kr.99,00 FØR kr.110,00
Specifications

Vi kan rigtig godt lide renheden og friskheden i denne delikate Cuvée!  Vinen smager livlig og glædelig af frugt, mokka og blomster. Alt i alt en charmerende og elegant Cuvée. Merlot udgør størstedelen af druerne og suppleres af Cabernet Franc – en velkendt duo fra området. Druerne kommer fra nogle af Lisennes yngre stokke på 35 år. Efter fermentering modnes vinen i 12 måneder på ny fransk eg, og voilà, en dejlig vin er født!

Château de Lisennes

Château de Lisennes drives i dag af 12. generationen, Jean-Luc Soubie. Lisennes ligger på den østlige bred af Garonne, ved bakkerne i Entre-deux-mers. Her drager vinstokkene fordel af et mildt oceanisk klima, hvor foråret kommer tidligt, somrene er varme, og vintrene milde. Dette bidrager til nogle enormt elegante vine. Lisennes ligger i byen Tresses centralt i Bordeaux. Det meste af jorden her er ler- og kalkholdig, hvilket giver gunstige betingelser for vinen.

Som enhver anden håbefuld søn, arbejder Jean-Luc Soubie hårdt og med store ambitioner. Han arbejder med stor vinkyndig indsigt, og intet er overladt til tilfældighederne. Hans store indsats blev for alvor belønnet i 2009, da Château Lisennes blev certificeret økologisk. Han nævner stolt, at Château Lisennes var den første vinmark certificeret økologisk i området.

 

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château de Lisennes
Årgang 2010
Druer Merlot, Cabernet Franc
Alkoholprocent 12,5% Vol
Flaskestørrelse 750 ml
Serveringstemperatur 16 ° og 18 ° C
Serveringsforslag Kalvekød, lam, risotto, oste
Profil
Druer
Merlot, Cabernet Franc
Profil
Mørke frugter, blomstret
Madforslag
Kalvekød, lam, risotto, oste