Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00

Valpolicella

Ripasso Smagekassen

Stykpris kr.1.099,00

Udsolgt

Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Ripasso Rebuplikken…

Sådan kunne man godt betegne Valpolicella. Området hvor danskernes absolut foretrukne italienske vine kommer fra – Amarone og Ripasso, storebror og lillebror. I mængde overgår lillebror storebror. Det italienske ord ripasso betegner en bestemt fremstillingsmetode af ... LÆS MERE

Ripasso Rebuplikken…

Sådan kunne man godt betegne Valpolicella. Området hvor danskernes absolut foretrukne italienske vine kommer fra – Amarone og Ripasso, storebror og lillebror. I mængde overgår lillebror storebror. Det italienske ord ripasso betegner en bestemt fremstillingsmetode af vinen: genpresning. Ripassare – passere igen. Storebroderen Amarone produceres på fuldmodne druer, der er tørret ind således, at vandet er fordampet så sukker- og alkoholindholdet er meget koncentreret. Ripassoen fremstilles ved igen at presse kvaset (druer – skind – kerner mv). Hertil tilsættes ”almindelig” Valpolicellavin produceret på de bedste druer. Enkelte producenter tilsætter sågar overskydende amaronevin. Ripassoen er generelt knap så skarp i smagen som Amaronen. En rigtig vintervin, der ikke er helt så tung som storebroderen. Et helt sikkert valg til de danske juleborde. Smagsmæssigt kan man sige, at Ripassoen ligger mellem Amaronen og den almindelige Valpolicellavin. Prismæssigt gælder det samme: nemlig den kostbare Amarone i toppen og mere moderate priser for lillebroderen Ripasso. I denne smagekasse præsenterer vi seks forskellige Ripassoer: Accordini, Ilary, Corteforte, Vogadori og Massaro. Ripassoerne kan nydes nu, men kan også med fordel gemmes i mange år. Der er stor forskel på Ripassovinene både mellem de enkelte producenter, men også fra år til år. Det er her vinmagerens hemmeligheder virkelig kan findes. Tryk på “Læs mere” for at læse om de forskellige vine

Smagekassen indeholder

1 fl. Ripasso DOC 2015, Ca’ Dei Ronchi

(Normalpris 249,95) Denne Ripasso DOC har en mørk rubinrød farve i glasset. intens, frisk smag af kirsebær, brombær, røg, blommer og blomster noter. På ganen imponerer den med sine velafbalancerede og bløde tanniner, dybe og stærke aromaer og en lang finish; en uforglemmelig vinoplevelse!

1 fl. Ripasso Classico Superiore 2016, Corteforte

(Normalpris 199,95) Corteforte producerer kun 20.000 flasker om året hvilket gør deres vine helt unikke. Her er der virkelig tid til at forfine varen, og det er denne Ripasso et helt tydeligt eksempel på.

1 fl. Ripasso Classico Superiore 2009 , Illary Cordin

(Normalpris 299,95) Druerne til Ripasso Classico Superiore 2009 kommer fra Colline di Moron, et bakket område mellem San Pietro i Cariano og Negrar. Vinen er lavet på Corvina og Rondinella samt 10% Rossignola og trækker hele 15,5% alkohol. Lagret på store træfade i 24 måneder.

1 fl. Massaro Ripasso Superiore 2017, Massaro Norma

(Normalpris 200,00) Med en beskeden produktion på knap 2.500 flasker, har der i den grad været tid til at kæle om denne sjældne vin. Druerne til vinen kommer direkte fra hjertet af Valpolicella, Negrar. Massaro Norma er en ganske lille vingård, som udelukkende fremstiller Valpolicellas klassikere: Valpolicella Classico, Amarone og ikke mindst denne overdådige Ripasso Superior, et must-try for Ripasso elskeren!

1 fl. Accordini Ripasso Superiore 2017, Accordini Igino

(Normalpris 200,00) 4,1/5  på Vivino med over 3.000 anmeldelser! Denne fantastiske Ripasso er fra 2017, som var et jubelår i Valpolicella. Perfekte mængder regn og solskin har givet helt optimale betingelser for høsten, og nu sublime 2017 vine. Her gør begrebet ”hygge” sig virkelig gældende indenfor vinverdenen. Vinens varme gør den velegnet til en lang middag, og man får lyst til at fortsætte med at drikke den, selv efter maden.

1 fl. Vogadori, Valpolicella Ripasso Classsico Superiore 2015

(Normalpris 200,00) Vinen har en dyb rød farve og frugtagtig smag med et strejf af kirsebær. Gæringen foregår i små beholdere af rustfrit stål, og står på indtil alle sukkerarterne er blevet omdannet til alkohol. Vinen pumpes hyppigt for at maksimere udtrækningen af ​​farve og smag. I april efter høsten, undergår vinen en re-fermentering hvor den omfattende aroma, farve og krop udvikles.