Alsace

Crémant d´Alsace, Chardonnay

Stykpris kr.149,00

På lager

STK.Pris
Beskrivelse

LIFLIG, TØR OG FRUGTIG

Crémant d´ Alsace Chardonnay fra Aimé Stentz er en mousserende vin der let kan måle sig med champagne, og som de fleste vil sætte pris på som velkomstdrik. Vinen har en halmgul farve med hypnotiserende bobler. Næsen er tæt med hvide blomster og æble. Smagen har en behersket fr ... LÆS MERE

LIFLIG, TØR OG FRUGTIG

Crémant d´ Alsace Chardonnay fra Aimé Stentz er en mousserende vin der let kan måle sig med champagne, og som de fleste vil sætte pris på som velkomstdrik. Vinen har en halmgul farve med hypnotiserende bobler. Næsen er tæt med hvide blomster og æble. Smagen har en behersket frugtigsødme med en tiltalende, nærmeste knasende fornemmelse.

For at nyde den bedst muligt anbefaler vi at lade den “trække vejret” 15-20 minutter før servering

Server Crémant d’Alsace Chardonnay Aimé Stentz som aperitif eller til desserter. Serveringstemperatur: 8-10°C

Fremstilling

Crémant d’Alsace Brut, Aimé Stenz laves på Chardonnay. Når gæring er overstået, fortsættes lagringen af vinen på flasken, her foregår den karakteristiske proces, kendt fra Champagne, hvor flasken langsom vendes fra liggende til vandret position, så bundfaldet kan skilles fra vinen via den navnkyndige metode, ”dégorgement”

Om producenten

Aimé  Stentz arbejder med stor passion på deres vingård i Wettolsheim, ikke så langt fra Colmar. Marc Stentz repræsenterer i dag 5. generation af familien, hvor han arbejder sammen med sine forældre Jocelyne og Etienne. Deres kompromisløse indsats skaber løbende nogle af verdens bedste hvidvine.

Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige og udvikler sig helt eminent med alderen.

LandFrankrig
OmrådeAlsace
ProducentAimé Stentz
DruerChardonnay
Alkoholprocent13% Vol
Flaskestørrelse750 ml
Serveringstemperatur8-10 °C
DyrkningØkologisk
MadforslagDesserter med rødefrugter, Sorbet.