Kæmpe Bourgognemarked - Nye vine hver dag!
0
Bestil kr.0,00

Elba

Arrighi Hermia Vinum in Amphora Viognier 2018

Stykpris kr.299,95 Stykpris kr.249,00 v. køb af 6 flasker

På lager

STK.Pris
6 eller mere kr.249,00 FØR kr.299,95
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Den lille italienske ø Elba der ligger ud for den toscanske kyst kan frembyde en imponerende vinproduktion. Den producerede mængde er dog ikke større end den rækker til øens eget forbrug og det voksende antal turister, samt en lille del til eksport. Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere v ... LÆS MERE

Den lille italienske ø Elba der ligger ud for den toscanske kyst kan frembyde en imponerende vinproduktion. Den producerede mængde er dog ikke større end den rækker til øens eget forbrug og det voksende antal turister, samt en lille del til eksport. Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere vine fra den lille vingård Azienda Agricola Arrighi der ligger idyllisk i bakkerne bag Poto Azzurro. Allerede den romerske officer og historiker Plinius den Ældre betegnede Elba som ”den vinrige ø”. Under Napoleon Bonapartes 100 dages eksil på Elba nød vinproducenterne godt af Napoleons store indsigt i vinproduktionen.

Arrighi-familiens vingård er i dag på 9 hektar, men var i begyndelsen af 1970erne på kun 2 hektar. Efter at have været gennem en lang periode af mere eksperimentel karakter har man i nyere tid investeret i nye vinstokke, der danner basis for nutidens produktion. Arrighifamilien er dog stadig i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Seneste fornyelse er dog en tilbagevenden til den oprindelige lagring på mandshøje terracottaamfora’er, der hver rummer 800 liter vin! Disse amfora’er er fremragende at lave vin i: Den porøse struktur i terracottaen tillader en perfekt passage af ilt som giver en optimal modning af røde vine.

Ikke kun vinproduktionen fylder i familien Arrihis liv: Antonio Arrighi har vundet adskillige Ironman-konkurrencer. To af vores fire vine fra Arrighi er produceret i terracottaamfora’er, nemlig hvidvinen Hermia og rødvinen Tresse. Arrighi-gården ligger i den østlige del af øen Elba, på bakkerne bag bugten Porto Azzurro. Denne idylliske vingård er beliggende inden for det toscanske øhavs nationalpark.

Fermentering og aldring i terracotta-amforaer (mandshøje lerkrukker) med lang maceration i kontakt med drueskindene. 100% Viognier.