Kæmpe Bourgognemarked - Nye vine hver dag!
0
Bestil kr.0,00

Côte Rôtie, Rhône

Martin Clerc Cote Rôtie Côteaux De Tupin 2018

Stykpris kr.549,00

På lager

Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

 

 

Denne 2018 Côte Rôtie fra Martin Clerc er en sublim vinoplevelse.

Cote Rotie er et nyt og spændende vinområde i det nordlige Rhône der frembringer virkelige spændende vine. Côte Rôtie anses for at være blandt de allerbedste vine i det nordlige Rhône.

Martin Clerc Côteaux De Turbin er e ... LÆS MERE

 

 

Denne 2018 Côte Rôtie fra Martin Clerc er en sublim vinoplevelse.

Cote Rotie er et nyt og spændende vinområde i det nordlige Rhône der frembringer virkelige spændende vine. Côte Rôtie anses for at være blandt de allerbedste vine i det nordlige Rhône.

Martin Clerc Côteaux De Turbin er en kraftig og tør vin med stærke tanniner. Noter af sort/mørk frugt og peber.

Vinen bør nydes ved 16 – 18 grader, hvilket måske er lidt køligere end vi er vant til, men prøv det! Den er det værd. Vinen kan drikkes nu, men kan lagres længe, mindst frem til 2030

I dag producerer domæne Martin Clerc  på 8,5 hektar: 4 ha i Côte Rôtie, 2 ha i Condrieu, 2,5 ha plantet til Viognier og Syrah i Tupin Simont. Condrieu-domænet er placeret i 3 kommuner, Malleval (Côte Bellay), Chavanay (Verlieu), Condrieu (La Roncharde, Corbery). Côte-Rôtie er en kommune i kommunen Tupin Semon

Côte-Rôtie indtager en fremtrædende plads blandt de symbolske vine fra Rhône-dalen og mere generelt fra det franske område. Her fører rigdommen af et tusind år gammelt terroir Syrah til sit smukkeste udtryk, der afslører dybe, fine og elegante aromaer og tanniner.

Appellationens rigdom skyldes også mangfoldigheden af de tilbudte vinstilarter. Denne mangfoldighed er resultatet af de mange afvejninger, der blev foretaget på tidspunktet for vinificering og derefter lagring. Mens nogle foretrækker hele bundtet, afstilker andre deres druer. På samme måde kan den tid, den lagres på fade, variere afhængigt af de lavede årgange.

Vinmarken Côte-Rôtie ligger på skråningerne af Rhônes højre bred i en højde af mellem 180 og 325 meter. Den har 75 klassificerede lokaliteter.

Landskaberne i Côte-Rôtie er formet af mennesker i mere end 2000 år og er spektakulære. De stejleste skråninger kan nå 60 % hældning. Denne hældning tvang vinbønderne til at bygge tørre stenmure for at understøtte jorden og dyrke vinstokkene i terrasser, lokalt kaldet “chaillées”.

De stejle skråninger indebærer flere tekniske og fysiske udfordringer. Arbejdet i vingården, oftest manuelt, involverer mange færdigheder, der kombinerer indsats, tålmodighed og smag for høje standarder. Vinbøndernes dedikation til disse svimlende mikroterroirer kommer fuldt ud til udtryk i Côte-Rôtie-vinenes finesse og elegance.

De nuværende klimaændringer opfordrer de yngre generationer til at fordoble deres indsats og opfindsomhed for at fastholde og forbedre knowhow om vindyrkning på bjergskråninger, samtidig med at de tilpasser sig nye økologiske udfordringer og kravene til miljøvenligt landbrug.

Selvom Appellation d’Origine Contrôlée blev oprettet i 1940, opstod der en rigtig anden vind i 1970’erne, da en ny generation af vinproducenter bar genoplivningen af Côte-Rôtie. I dag har vingården genvundet sin oprindelige størrelse og vinene fra Côte-Rôtie deres berømmelse.

Prøvesmagt i februar 2024

Profil
Druer
Syrah
Dominerende smag
Rød/mørkvfrugt
Madforslag
Oksekød - Lammekød - Vildt - Modne oste