Nyhed! Digitale gavekort for vinelskere - giv et valgfrit beløb til en du holder af
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser 1–18 af 19 resultater

Viser 1–18 af 19 resultater

Mousserende vin til festen

Mousserende vine optræder i stort set lige så mange afskygninger, som almindelig vin. Det gælder både røde og hvide. Det eneste træk som alle mousserende vin deler, er dens boblende kuldioxid, som giver den boblende fornemmelse.  

De fleste Mousserende vin, egner sig rigtig godt som aperitif, da de er herligt forfriskende. Her skal man sørge for at vinen ikke er for sød. Nyd i stedet for de søde vine uden mad, eller til dessert.

 Det er ikke helt tilfældigt, at man forbinder bobler, med fest og farver. Glæden ved korkproppen, der går af, har nemlig en dokumenteret psykologisk effekt på humøret. Ikke nok med det, så er den praktiske effekt også, at de lette bobler forbereder ganen til menuen, hvorfor mousserende vin er velegnet som aperitif.

Mousserende vin vs champagne

Champagne og Mousserende vin er indbegrebet af livsglæde, en vaskeægte luksus drik, som man bør unde sig selv, at nyde til maden oftere end man gør. Når det kommer til at sammensætte sin vinmenu og har en mousserende vin i tankerne, er der flere ting man skal være opmærksom på. De tørre mousserende vin er fortrinlige til enkelte retter, såvel som en hel menu. Her kan man i virkeligheden tænke mousserende vin, i forlængelse af lette perlende hvidvine, som man ellers kunne tænke sig, var egnet til maden. De gængse serveringsforslag er, sushi og østers, hvor de passer fortrinligt til, generelt kan de uden problemer kombineres alt let forarbejdet fisk.  

Mousserende vin til mad

Kaviar er også en klassiker, men her er det vigtigt, at man sørger for at den mousserende vin er tør, kig derfor efter brut. Vær ikke bange for at prøve dig frem, de kildende bobler har et stort anvendelsesområde. Fx egner en tør Champagne sig, overraskende godt til pizza. Det er kun fantasien der sætter grænser, så længe man retter sig efter sødmen, og til de samme principper, som man ville følge med hvidvin, så kan man roligt forsøge sig med en mousserende vin og få en fantastisk oplevelse.

 

En typisk fejl der begås med mousserende vin er, at man drikker den til dessert, hvilket ikke høre hjemme nogen steder. Den mousserende vin vil næsten altid fremstå for tør, vel derfor i stedet en dessertvin.  Medmindre der er tale om en syrlig dessert fx sorbet.

 Hvilke druesorter bruger man til Mousserende vin

Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac Blanc, Xarello, Parellada, Maccabéo, Riesling,.