Viser alle 7 resultater
Rosévins smag svinger fra tør til sød. For eksempel er en rosé Grenasche næsten altid tør og krydret mens den hvide Zinfandel næsten altid er sød og frugtig.
Vinen har sin lyse farve, fordi druesaften kun er i kontakt med skallerne i særligt kort tid under gæringen. Rosévine til mad er et omdiskuteret emne, men det behøver ikke afskrække en fra at gøre det. Den kan kombineres med mad lidt som rødvinene i gruppen, men man bør være opmærksom på vinens syreindhold. Rosé fremstilles tit af sorter, som har et relativt høj syreindhold, og selv med en tør vinifikation har, de som f.eks. Grenache ofte en let sødme. Derfor kan de ikke altid bruges på sammen måde som rødvinene. Men vintypens friske og frugtige eksemplarer er ofte et dejligt alternativ til hvid eller rød.
Allerede da romerne tog herredømmet over Frankrig i 120f.kr. var de italienske rosévine berømte for deres høje kvalitet nøjagtig som idag. Selv da italiener introducerede deres egentlige rødvin, holdt rosé vinen sin kvalitet og sin plads som populær vin i området. Faktisk var Italiensk rosévin så populær under tiden at en enkelt flaske kunne byttes ligeover med en slave.