fbpx
  • BILLIG FRAGT
  • HURTIG LEVERING
  • SIKKER BETALING
NÆSTE AFSENDELSE
11 : 22 : 08
SØG
DKK 0.00

Rosévin

Fri fragt over 499,-

Fragt fra kun 29,-

Hurtig levering

Vi leverer inden for 1-2 hverdage

Sikker betaling

Vi krypterer alle data med SSL

Filtrer efter pris

Viser alle 6 resultater

Rosévin

Rosévin laves ved at lade blå druers skal mascerer med mosten en henover en periode. Rosévin fremstilles i alle betydende vinlande. her på siden består udvalget hovedsageligt af rosévine, fra Frankrig og Italien. Rosévin fremstilles på stortest alle druesorter såvel blå som grønne. Rosévins smag svinger fra tør til sød. For eksempel er en rosé Grenasche næsten altid tør og krydret mens den hvide Zinfandel næsten altid er sød og frugtig.

Vinen har sin lyse farve, fordi druesaften kun er i kontakt med skallerne i særligt kort tid under gæringen. Rosévine til mad er et omdiskuteret emne, men det behøver ikke afskrække en fra at gøre det. Den kan kombineres med mad lidt som rødvinene i gruppen, men man bør være opmærksom på vinens syreindhold. Rosé fremstilles tit af sorter, som har et relativt høj syreindhold, og selv med en tør vinifikation har, de som f.eks. Grenache ofte en let sødme. Derfor kan de ikke altid bruges på sammen måde som rødvinene. Men vintypens friske og frugtige eksemplarer er ofte et dejligt alternativ til hvid eller rød.

Italiensk rosévin

Allerede da romerne tog herredømmet over Frankrig i 120f.kr. var de italienske rosévine berømte for deres høje kvalitet nøjagtig som idag. Selv da italiener introducerede deres egentlige rødvin, holdt rosé vinen sin kvalitet og sin plads som populær vin i området. Faktisk var Italiensk rosévin så populær under tiden at en enkelt flaske kunne byttes ligeover med en slave.

10%
0