Showing all 2 results
Supertoscanerne fra Bolgheri
En vin som blev presset af Cabernet Sauvignon og en smule Carbernet Francog fremstillet på franske barriques, og i 1980’erne blev den eksemplarisk for den Italienske vindyrkning.
Vinene fra Bolgheri får sin styrke og unikhed fra det storslåede område, hvor den bliver skabt. Druerne kommer fra nogle landets bedste vinmarker, som overvejende er tilplantet med Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Vinene fra Bolgheri er rige og silkeagtige i smagen. En lang modning i franske egetræsfade, strukturen af Cabernet Sauvignon og det unikke terroir af gør denne vin til det bedste udtryk for Italien og noget af det ypperste landet kan leverer.
Smagen af Bolgheri vin
Vinene fra Bolgheri blev født af ren kærlighed og dyrkelse af drusesorten, Cabernet Sauvignon, som i dag danner grundlaget for mange af de supertoscaner som vi kender og elsker. En druesort som ellers ikke er ankerkendt indenfor det Italienske DOC-system. Men i 1990’erne blev både Merlot og Cabernet Sauvignon anerkendt i Italien og omfattet af deres eget DOC varemærke, det som vi i dag kalder for supertoscanere.
Bolgheri omfatter i alt syv vintyper; Bianco,Vermentino,Sauvignon, Rosso, Rosato og Vin santo.
De store drenge indenfor Bolgheri vin
Føste gang mand støder på begrebet Supertoscaner er omkring 1970. Det er stadig meget omstridt hvordan begrebet egentlig opstår, nogle mener det har sin oprindelse fra New York Times Journalisten, Frank Prial, som skrev en artikel om vindmageren i områdets anvendelse af de internationale druesorter, som noget helt nyt. Under alle omstændigheder, så har den noget løse betegnelse for vinene vundet stor anerkendelse verden over.