Modtag vinen
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Showing all 6 results

Showing all 6 results

Værd at vide om Ahr

Vores udvalget består hovedsageligt af Qualitätswein, som er klassifikationen for vin fra Tyskland. Disse fine, tørre vine ses stadig ikke meget uden for Tyskland, men de er 90’ernes kultvine. Modsætningen mellem Qualitätswein og de resterende vine fra det tyske vinmarked er som ild og vand. Ahr Især kendt for sin tørre Spätburgunder.

Geografi og klima i Ahr

Vinområdet Ahr ligger i det nordlige Tyskland, i den smukke Ahr-dal, som området er opkaldt efter. Her kredser dalen ud og ind af små historiske byer, med velbevaret bindingsværkshuse og ikke mindst vinmarker, vinmarker så langt øjet rækker.  Dette Charmerende landskab udgør Tysklands mindste vinområde, der er omkring 30 kilometer langt med i alt 500 hektar vinmark, som overvejende er beplantet med Spätburgunder og i lidt mindre mål, Frühburgunder.

Ahr laver verdens nordligste rødvine.

Ahr vin er lidt af et Paradox indenfor vindyrkning, da druerne som dyrkes her, traditionelt er regnet for, at have brug for meget varme og sol. Den opfattelse giver Ahr vin anledning til, at tvivle på. Vinene som produceres her, resultatet af dette iskolde klima og bidende kold fønvind, er noget ganske særligt og usammenligneligt med vine af samme druesort. Svaret på mysteriet ligger formentligt lidt i områdets jordforhold. Her trives Pinot Noir-afarten, Spätburgunder udsædvaneligt godt. Her indeholder Ahr-dalen, som blev dannet af mellemistiden for små 130.000 år siden, efterladt ideale stejler skråninger og skifferholdig jord . De stejle sydvendte skråninger opfanger så meget sol som muligt og skifferne holder på varmen.

Vinklassifikationer i Ahr

I Ahr klassificeres vinen efter druernes grad af modenhed. De fleste vine skal (som mange franske) tilsættes sukker før gæring for at råde bod på manglende solskin. Men i modsætning til Frankrig laves og sælges tyske vine på druer, der er modne nok til ikke at behøve sukker tilsætning, som et særskilt produkt. Qualitätswein, QMP. Inden for denne topkategori udtrykkes det naturlige sukkerindhold gennem gammelkendte betegnelser for stigende grader af modenhed. Endelig kan avlere vælge at sælge deres vine under et regionsnavn. De førende avlere forenkler dog deres etiketter til kun at indeholde et områdenavn, eller sælger vine under et mærkenavn, som man kender det fra Italien.