Piemonte

Barbera d’Asti Superior DOCG, Il Babbo 2016

Stykpris kr.249,00
STK.Pris
Beskrivelse

ll Babbo er en Barbera d’Asti Superiore, der er lavet på druer fra nogle af de ældste Barbere-vinstokke i Piemonte. Af de forsigtigt håndplukkede druer laves denne superskønne og kraftige Barbera d’Asti. En meget koncentreret og afrundet vin med de typiske Barberanote af røde og sorte frugter. Il Ba ... LÆS MERE

ll Babbo er en Barbera d’Asti Superiore, der er lavet på druer fra nogle af de ældste Barbere-vinstokke i Piemonte. Af de forsigtigt håndplukkede druer laves denne superskønne og kraftige Barbera d’Asti. En meget koncentreret og afrundet vin med de typiske Barberanote af røde og sorte frugter. Il Babbo – ”Faderen” på dansk, er lagret i 18 måneder på nye barriques (225 liters egetønder). Denne pragfulde vin har et stort lagringspotentiale.

Denne Barbera d’Asti kan ledsage et helt flerretters måltid med fx saltet kød, solide pastaretter, både rødt eller lyst kød samt til oste.

”Il Babbo” er Qimisolas absolutte topvin har også en lillebror ”Il Fratelli” (på dansk: brødrene), der også hos Luca Maroni nyder stor anerkendelse.

Luca Maroni, den absolut førende italienske vinguru har bedømt denne vin til 95 point ud af 100 mulige. Her er Maronis bedømmelse:

Sensations: the extract of this sample reveals a spectacular mass of fruit. A high concentration and strength that give every sensorial reverberation of this wine a truly exceptional aromatic insistence and persistence. The gustatory softness is equally admirable, with all the verve of acidity and the dense texture of tannins, perfectly wrapped in a soft and persuasive black cherry pulp. Finally, hints of sweet spice balms that amplify the expressive roundness of an outstanding wine of absolute consistency. A great wine.

 

LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentQimisola
TypeBarbera d'asti
Årgang2016
DruerBarbera
Alkoholprocent15 % vol
Serveringstemp.18 - 20° C
ServeringsforslagOksekød, stegt fisk