Montalcino

Monaci Brunello di Montalcino 2016

Stykpris kr.349,00

På lager

Beskrivelse

Brunello di Montalcino 2016 fra Monaci er pragteksemplar fra Italiens bedste årgang. Den meget intense bouquet er fyldt med duft af moden, sort frugt så som brombær og sorte kirsebær og strejf af krydderier og skovbund, smagen er koncentreret og velafbalanceret med god mineralitet i den lange afslut ... LÆS MERE

Brunello di Montalcino 2016 fra Monaci er pragteksemplar fra Italiens bedste årgang. Den meget intense bouquet er fyldt med duft af moden, sort frugt så som brombær og sorte kirsebær og strejf af krydderier og skovbund, smagen er koncentreret og velafbalanceret med god mineralitet i den lange afslutning. 

“Brunello – den bedste vin i Italien” sådan siger man om Brunelloen – og nu er der føjet et nyt led til denne lange perlerække af topvine. Monaci, der er en lille vingård i den sydlige del af Montalcino kommunen. Her regerer Loriano Monaci og hans kone Rosalba. Vinproduktionen begyndte i 2010 og er støt voksende. Da Monaci kun vi bruge de allerbedste druer til topvinen er produktionen i øjeblikket omkring 5.000 flasker Brunello, 900 flasker Rosso di Montalcino og ca 4.000 flasker er dedikeret til hans IGT.

Selv om Loriano Monaci først begyndte produktion under eget label – Monaci – i 2010 er han bestemt ikke nogen novice med hensyn til produktion af vin. Han har nemlig haft ansvar for vinifikation af vin hos andre vingårde i Montalcino. Nu kom tiden til at overtage den fædrende gård -og komme i gang med sin egen produktion.

Brunello di Montalcino er en DOCG-rødvin, der alene produceres Montalcino: Druerne er herfra, vinificeringen foregår her og lagringen og aftapningen på flasker foregår altsammen her. Sådan er de strenge regler der er udstukket af  “Consorzio Del Vino Brunello Di Montalcino”. Området er kendt for sine intensive jordbunds- og klimaforhold, som har været med til at producere nogle af Italiens mest imponerende vine. Vinhuset producerer en enkelt årgang Brunello di Montalcino hvert år, og vinen lagres på egetræsfade i mindst fire år, før den tappes på flaske. Det er en fyldig og velafbalceret rødvin med aromaer af vanilje, modne kirsebær og kakaopulver.

Med sin årgang 2016 har Monaci forsat den lange række af topvine der kendetegner Brunelloen – Den Bedste vin i Italien.

Vi er hos Buus Vine glade for at præsentere den vin her i Danmark – som den eneste forhandler. Et nyt og upcoming vinhus. Årgang 2016 kan drikke nu, eller gemmes (i mange år) til en speciel lejlighed byder sig – eller som investing.

Profil
Druer
Sangiovese
Profil
Fyldig med god syre
Dominerende smag
Læder, kirsebær og modne blommer
Madforslag
Vildtkød, kødfulde retter og fed fisk.