Il Grappolo
Efter en omhyggelig fermentering med styret temperatur modner den i mindst 30 måneder i mellemstore egefade, og derefter yderligere 8 måneder på flaske for at sikre dens behagelighed og kompleksitet. Denne Brunello di Montalcino Riserva har fremragende aldringspotentiale, og dens kvaliteter vil med tiden kun blive bedre.
Tenuta Il Grappolo består af 25 hektar jord syd for Montalcino, i hjertet af Toscana, 90 km fra Firenze. Vinmarkerne er tilplantet med Sangiovese – kendt lokalt som Brunello, omkring 16 hektar vinstokke ligger i 300 meters højde på den sydvestlige skråning. Vinmarkerne har optimal eksponering, et tempereret klima påvirket af det nærliggende hav, med varme, tørre somre og konsekvente brise og toscansk, stenet skistosejord bestående af nedbrudte klipper af galestro, alberese og sandsten. Disse betingelser sikrer en gradvis, fuldstændig modning af klaserne og giver Il Grappolo’ vine deres rige smag og elegance.