Nu har du muligheden for, at gå på opdagelse i en af verdens mest ikoniske vinlandskaber
Brunello di Montalcino er en klasse for sig – muligvis den bedste vin man finder i Italien. En raffineret, elegant og stilfuld vin med godt gemme potentiale. I vores unikke Brunello smagekasse har vi samle ... LÆS MERE
Nu har du muligheden for, at gå på opdagelse i en af verdens mest ikoniske vinlandskaber
Brunello di Montalcino er en klasse for sig – muligvis den bedste vin man finder i Italien. En raffineret, elegant og stilfuld vin med godt gemme potentiale. I vores unikke Brunello smagekasse har vi samlet tre af vores Brunello-favoritter, 2 af hver, så der er mulighed for at gensmage din favorit.
Vores lille smagsrunde i Sangiovese-land Begynder hos Il Poderuccio, den mindste Brunello-producent i hele Montalcino, med en samlet produktion på 2.000 flasker årligt. Selvom produktionen er lav, er der tale om et topprofessionelt vineri, som ved hvordan en rigtig Brunello skal se ud. En Brunellokvalitet som kun opnås når det laves i så små mængder.
Herfra går turen videre til Terra Rossa Riserva. Terra Rossa råder over i alt 15 hektar vinmark, placeret i højdedragende i Montalcino, hvor udbyttet er meget lavt. Her er vinene langt mere raffineret end vinene i de lavere egne.
Til slut skal vi forbi Monaci, der er en lille vingård i den sydlige del af Montalcino kommunen. Vingården drives alf Loriano Monaci og hans kone Rosalba. Vinproduktionen begyndte i 2010 og har været støt voksende siden. Da Monaci kun vi bruge de allerbedste druer til topvinen er produktionen i øjeblikket omkring 5.000 flasker Brunello
Brunello Smagekassen indeholder:
2 fl. Azienda Monaci Brunello Di Montalcino 2018
Unik mikroproducent med en årlig produktion på kun 5.000 flasker. “Brunello – den bedste vin i Italien” sådan siger man om Brunelloen – og nu er der føjet et nyt led til denne lange perlerække af topvine. Monaci, der er en lille vingård i den sydlige del af Montalcino kommunen, drives alf Loriano Monaci og hans kone Rosalba. Vinproduktionen begyndte i 2010 og har været støt voksende siden. Da Monaci kun vi bruge de allerbedste druer til topvinen er produktionen i øjeblikket omkring 5.000 flasker Brunello.
2 fl. Brunello di Montalcino 2017, Il Poderuccio
Nu har du chancen for at smage en Brunello fra den mindste Brunello-producent i hele Montalcino, med en samlet produktion på kun 2.000 flasker. Med denne Brunello er der lagt op til en smagsoplevelse af de helt store! En vin du kan nyde nu og i hvert fald 15 år frem.
2 fl. Il Poggiolo Rodolfo Cosimi Terra Rosso Brunello Di Montalcino Riserva 2013
Denne Brunello Riserva fra Rudolfo Cosimi er en vin med høj komplekse og finesse. Næsen er fyldt med frugtige og krydrede noter. Smagen er frisk og intens med afbalancerede taninner. En perfekt ledsager til et par bøffer, vildt eller oste. For at opnå status som Brunello Riserva er den lagret i 3 år på franske egefade efterfulgt af 1 år på franske tonneaux.
Rudolfo Cosimi begyndte sit vineventyr tilbage i 1971, hvor der kun var 28 Brunello producenter i Montalcino. Hans egen fascination med jorden begyndte i hans ungdom, hvor han arbejdede i sin fars konventionelle landbrug. I 1970 var det ikke særligt lukrativt at være vinbonde – i hvert fald ikke når man blot producerer 4000 flasker.