Napa Valley

Chateau Montelena Potter Valley Riesling 2019

Stykpris kr.249,00

Udsolgt

Beskrivelse

Et af de mest ikoniske og mest kendte vinhuse i Napa. Det skyldes nærmest udelukkende englænderen Stephen Spurier, der drev en lille vinforretning og vinskole i Paris. Han overtale de fineste folk i den franske vinbranche til at afholde en blindsmagnings konkurrence mod de  amerikanske vine i 1976. ... LÆS MERE

Et af de mest ikoniske og mest kendte vinhuse i Napa. Det skyldes nærmest udelukkende englænderen Stephen Spurier, der drev en lille vinforretning og vinskole i Paris. Han overtale de fineste folk i den franske vinbranche til at afholde en blindsmagnings konkurrence mod de  amerikanske vine i 1976. Lang historie kort så vandt amerikanerne til alles overraskelse over de franske på både hvidvins og rødvins siden… Den hvide som vandt var Chateau Montelena. I 2008 blev historien genfortalt i filmen Bottleshock med Allan Rickman i hovedrollen som Stephen Spurrier.

Montelena laver fremragende vine i høj kvalitet – paradoksalt nok i en lidt fransk stil, men samtidig med det Napa præg, som den vulkanske jordbund og det Californiske klima tilfører vinene. Skal du lave din egen Europa-mod-USA-smagning, er Montelena et absolut must.

ProducentChâteau Montelena
Profil
Druer
Riesling
Profil
Rund, fyldig og aromatisk
Dominerende smag
Blomster, lime, petroleum
Madforslag
Fisk og skaldyr