Cypern

Afames 62

Stykpris kr.85,00

På lager

STK.Pris
Beskrivelse

Afames 62 er en tør rødvin lavet på druen Mavro. Vinen er lagret 8 måneder på ståltanke. Den er frisk og frugtagtig med en afrundet smag. Cypriotisk vin  kan tåles af de fleste, der ellers er allergisk over for rødvin. Afames 62 er velegnet til vildt, rødt kød og ost.

Vine fra Cypern er gennemgående ... LÆS MERE

Afames 62 er en tør rødvin lavet på druen Mavro. Vinen er lagret 8 måneder på ståltanke. Den er frisk og frugtagtig med en afrundet smag. Cypriotisk vin  kan tåles af de fleste, der ellers er allergisk over for rødvin. Afames 62 er velegnet til vildt, rødt kød og ost.

Vine fra Cypern er gennemgående lette og meget frugtige vine. Der er det specielle ved dem, at de fleste, der normalt reagerer negativt på vine, kan tåle dem. Det skyldes, at der kun er den garvesyre i vinene, der kommer fra selve druen, da alle druer håndplukkes. Desuden findes der i mange vine biogene aminer, der er affaldsstoffer fra bakterier. Disse findes stort set ikke i cypriotiske vine, da klimaet er så varmt, at bakterierne ikke kan overleve.

Klimaet på Cypern er utroligt stabilt fra år til år. Variationerne er så små, at man kan påregne en uforandret vinkvalitet hvert år. Man kan derfor ikke om cypriotiske vine tale om gode og dårlige årgange. De er altid gode. Vinene drikkes ret unge, men kan godt gemmes nogle år. Specielt kan de tørre vine lagres i indtil 10 år.