• GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING

Tortona

Colli Tortonesi DOC Timorasso “Derthona”

  • La Colombera
  • 2019
DKK250,00 STYKPRIS DKK195,00 v. køb af 6 flasker

3 på lager

STK.Pris
6 eller mere DKK195,00 FØR DKK250,00

La Colombera-markerne ligger i den lille by Vho lige uden for Tortona i provinsen Alessandria. Markene er beliggende mellem 250-300 meters højde. Jordbunden består af både lys og mørk kalkstensrig ler. Timorasso vinstokkene er plantet for ca. 20 år siden

Efter en blød presning og en statisk dekantering af mosten gærer druerne ved en kontrolleret temperatur på 18°C. Derefter modnes vinen i rustfri ståltanke sammen med de døde gærceller i ca. 9 måneder, før den tappes på flaske 

Næsen åbner med en intens og kompleks buket med antydninger af fersken, beriget med behagelige dufte af akacieblomster. På ganen er det tørt, varmt og behageligt blødt. Vinen har en afbalanceret krop med en robust og vedvarende mineralsk struktur med noter af fersken, citron og honning.

Land Italien
Område Tortona
Producent La Colombera
Årgang 2019
Druer 100% Timorasso
Alkoholprocent 14 % vol
Flaskestørrelse 750 ml
Serveringstemp. 12°C.
  • GRATIS FRAGT Fri levering fra første flaske
  • EGEN VINIMPORT Vi importerer direkte fra vingården
  • 100% Tilfredshedsgaranti Vi giver dig 100 % tilfredshedsgaranti
trustpilot 5 star

La Colombera

I 90’erne var Piercarlo og Elisa sammen med nogle unge vinproducenter fra Colli Tortonesi blandt de første 5 vingårde der troede på genopdagelsen af Timorasso. La Colombera-marken, hvis jord er lerholdig sandsten, marnelag, og kalksten, giver vinen en markant mineralitet og en kvalitet, som kun forbedres ved lagring. La Colombera blev etableret som mærke i 1998. I 2000 høstede de den første Timorasso Derthiona, og i 2006 blev cru Timorasso’en – ”Il Montinohøstet for første gang.

Piercarlo og Elisa plantede 5 forskellige vinmarker med Timorasso vinstokke. Efter mange års erfaring og analyser er det lykkes dem at få en komplet og aromatisk profil og en større kompleksitet i vinen. I dag er det Elisa, som også bliver kaldt for dronningen af Timorasso, der står for vingården med hjælp fra hendes far og bror. La Colombera er i dag betragtet som absolut et af de førende Timorasso vinhuse. I alt dyrker La Colombera 30 hektar med vin, hvoraf hovedparten er Timorasso. De andre druer de dyrker er Crotina, Barbera og Dolcetto.

Vinmandens noter

Men hvad er Timorasso fra La Colombera? I min verden er der sprødhed som i en Riesling og fylde som i en Chardonnay. Den er mineralsk med dejlige noter af urter, citrus og blomster. Serveres vinen ved 6-10 grader er den frisk og sprød, og lader man den komme op på 10-14 grader, åbner der sig en fylde og rundhed, som bare smager fantastisk i munden i lang tid.

Jeg elsker Timorasso sammen med al fisk, som enten kan være grillet dampet eller i sushi. Oven i det kan vinene sagtens klare hvidt kød. En kylling med masser af persille eller en svinemørbrad proppet med krydderurter er dejlig at drikke Timorasso til.

Bonus information: Derthiona er det gamle bynavn for Tortona

Med venlig hilsen Hans Buus
TUSIND TAK FOR DIN INTERESSE
Vi har sendt dig en e-mail med en 10% rabatkode, som du kan indløse i forbindelse med dit næste køb.
FÅ 10% PÅ DIT NÆSTE KØB
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tempererede, velskænkede nyheder, aromatiske tilbud og 10% på dit næste køb hos Buus Vine.