Kæmpe Bourgognemarked - Nye vine hver dag!
0
Bestil kr.0,00

Alsace

Aiméstentz Gewürztraminer Alsace Grand Cru ‘Steingrubler’ 2018

Stykpris kr.229,00

Udsolgt

STK.Pris
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Gewurztraminer Steingrubler  2015 er generelt kendetegnet ved en fed og urokkelig mund, uden at være for sød. Den er Koncentreret, tæt og grådig med en god balance mellem friskhed der er bred og fast. Gewurztraminer viser i sin ungdom en vis tilbageholdenhed med komplekse træk mellem frugt og blomst ... LÆS MERE

Gewurztraminer Steingrubler  2015 er generelt kendetegnet ved en fed og urokkelig mund, uden at være for sød. Den er Koncentreret, tæt og grådig med en god balance mellem friskhed der er bred og fast. Gewurztraminer viser i sin ungdom en vis tilbageholdenhed med komplekse træk mellem frugt og blomster. Med årene opstår en meget elegant mineralitet. Kroppen viser en smuk rigdom med afbalanceret af friskhed. Vinstokkene til denne grand cru dyrkes i kalkholdig jord, på den sydøst vendte Steingrubler mark i 300 meter. Jordbunden består af flere lag kalksten og mergel. Heraf kommer markens navn, Steingrubler. ”Stein” som er en hyldest til den mineralske jord, der giver vinen dens kompleksitet.

Aimé Stentz

De bedste hvide vine fra Alsace må tilføje grand cru til etiketten. Hele 50 grand cru’er er det blevet til! Her er der strengere regler til produktionen, der må kun benyttes fem druesorter, den naturlige alkoholstyrke skal være højere og høstudbyttet skal være mindre, end for almindelig Alsace vine. Gewurztraminer Steingrubler 2015 er en fed hvidvin med høj kompleksitet.

Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen opnår de tydelige mineralske smagselementer. Robert Parker skriver: “Domaine Aime Steintz fremstiller nogle af klodens mest intense vine”.

Familien Stentz arbejder med stor passion på deres vingård i Wettolsheim. Marc Stentz repræsenterer i øjeblikket den 5. generation af familien, han arbejder sammen med sine forældre Jocelyne og Etienne. Deres kompromisløse indsats skaber løbende nogle af verdens bedste hvidvine. Familiens vingård udgør ca. 14 ha. 100% økologisk landbrug.  Om det siger Etienne Stentz ”På vingården Aimé Stentz er vi optaget af vores kunders helbred såvel som vore medarbejderes derfor er vores vin et sundt produkt, der giver velvære og glæde”