Piemonte

Langhe Freisa DOC Magnum 1,5 L

Stykpris kr.199,95

Udsolgt

Beskrivelse

Den danske vinbonde Peter Thomsen har ladet vinen  modne i op til 1 år på ståltanke efterfulgt af 12-18 måneder i 225 liters franske egetræsfade (Barriques). Hvis  vinen lov at modne yderligere et par år i flasken, vil den udvikle en harmonisk smag af bær og eg.

læder, roser, lakrids, tobak, kirsebæ ... LÆS MERE

Den danske vinbonde Peter Thomsen har ladet vinen  modne i op til 1 år på ståltanke efterfulgt af 12-18 måneder i 225 liters franske egetræsfade (Barriques). Hvis  vinen lov at modne yderligere et par år i flasken, vil den udvikle en harmonisk smag af bær og eg.

læder, roser, lakrids, tobak, kirsebær, jordbær

Næsen har bestemt elementer fra Nebbiolo … læder, roser, lakrids, tobak, kirsebær, jordbær, skønt  krydret og rustik. Altsammen båret godt på vej af en kraftfuld og elegant smag.

Freisa, som også nogle gange kaldes Fresa, er nærmest ukendt uden udenfor italiens grænser. Druen findes primært i Piemonte omkring Langhe, Chieri samt Monferrato. Man mener, at navnet måske kommer fra det franske ord fraise, som betyder jordbær. Druen er i familie med Nebbiolo, men er stilmæssigt meget anderledes.

Druerne høstet normalt i midten af oktober, omkring 20-30 dage senere end den øvrige høst. Herefter afstilkes de 100% . Vinen modnes i op til et år i ståltanke efterfulgt af 12-18 måneder i 225 liters franske egetræsfade.

Vingården Ca’ Barun eller Casa Barun som på dansk betyder baronens hus er etableret af danskeren  Peter Thomsen i 2007. Ca’ Barun har hjemme i byen Santo Stefano Belbo i vinområdet Langhe, som er et smukt bakkelandskab i hjertet Piemonte.  Her producere dette mikrovineri vine af absolut topkvalitet. Peter Thomsen  har med andre ord fundet nøglen til hvert år at ramme kvaliteten lige i skabet.  Den høje kvalitet opnåes gennem hårdt arbejde på marken såvel som i kælderen.

Ca’ Baruns 3 fundamentale regler: Kun dyrkning af druer, der har i sin oprindelse i Piemonte, En lille produktion af hver vin, for derigennem at bevare den høje kvalitet. Minimal anvendelse af kemikalier både på markerne og i vineriet for på den måde at beskytte naturen.