Denne alkolfrievin er fra “Amaroneland”, Valpolicella. Druerne er de klassiske Valpolicella-druer, Corvina, Corvione, Rondinella. Oseleta og Negrara. Vinen er lagret i 6 måneder på franske egetønder. På næsen er Essenza meget frugtagtig med antydninger af kirsebær, sorte kirsebær, blomme ... LÆS MERE
Denne alkolfrievin er fra “Amaroneland”, Valpolicella. Druerne er de klassiske Valpolicella-druer, Corvina, Corvione, Rondinella. Oseleta og Negrara. Vinen er lagret i 6 måneder på franske egetønder. På næsen er Essenza meget frugtagtig med antydninger af kirsebær, sorte kirsebær, blomme og moden frugt. Smagen er blød med en god friskhed og en god vedholdenhed.
Denne vin er god sammen med kød, ost og pasta, men kan også drikkes alene.
I hjertet af Valpolicella ligger vingården Fratelli Vogadori, Brødrene Vogadori. Alberto, Geatano og Emanuelle. Familiens 3. generation der arbejder med stor passion for jorden og for vinen. Bedstefar Vogadori købte jorden fra den lokale greve og efter ham og hans søn er det nu de tre brødre der driver foretagnet.
Lad det være sagt med det samme: Vogadori laver nogle knaldgode vine. En samlet rating på Vivino på 4,3 for alle vingårdens vine er det blevet til – og dette baseret på mere en 5.000 anmeldelser!
Udvalget spænder fra den klassiske Amarone, via flagskibet Amarone Forlago til Ripassoen naturligvis. Videre med den oprindelige Amarone: den mandelsøde Recioto. Heruover Corvina og andre skønne rødvine. Spumante, Passitoer og Grappaer er der naturligvis også.
Brødrene arbejder med bæredygtighed. Mest tydelig opdages dette allerede på vinflaskerne: Traditionelle Amaroner produceres i kilotunge flasker. Her har man gjort op med denne (tunge) tradition og taget konsekvensen og producerer Amaronen i traditionelle lette vinflasker. En palle vin bliver herved mere end 200 kilo lettere. Indrømmet, det er en lidt ny fornemmelse man lige skal vænne sig til.
En anden nyskabelse man arbejder med, er alkoholfri vin. Hos Buus Vine regner vi med at kunne præsentere dette produkt i løbet f eftersommeren 2020.
Som et lille kuriosum kan det nævnes af familien også driver Bed & Breakfast på selve vingården. En uforglemmelig oplevelse.