Piemonte Smagekasse V. 2

Stykpris Original price was: kr.1.496,00.Current price is: kr.1.199,00.

In stock

Modtag vinen
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Piemontefesten fortsætter med version 2.0. Meget få kasser på lager!

Det er blevet tid til endnu en Piemonte smagekasse. Vi er stolte over at kunne præsentere disse 6 formidable vine for dig. Vi har udvalgt 4 store rødvine, herunder en top Barolo fra Lapo Berti og 2 hvide, hvor du blandt andet skal ... LÆS MERE

Piemontefesten fortsætter med version 2.0. Meget få kasser på lager!

Det er blevet tid til endnu en Piemonte smagekasse. Vi er stolte over at kunne præsentere disse 6 formidable vine for dig. Vi har udvalgt 4 store rødvine, herunder en top Barolo fra Lapo Berti og 2 hvide, hvor du blandt andet skal prøve den såkaldte, hvide Barolo.

Der er tale om 6 vine fra 5 forskellige topproducenter fra vores højt elskede Piemonte, Italien. Festen begynder hos det prestigefyldte hus Paitin, som her leverer deres berømte Nebbiolo. Paitin producerer udelukkende med Nebbiolo druen, og det er med god grund; den er unægtelig blandt verdens bedste!

Kongernes vin og vinens konge; Barolo – en vaskeægte gudedrik. Denne Barolo 2016 er fra Lapo Berti, som producerer en enestående Barolo til en meget attraktiv pris! Den er stor og intens med masser af bær og fad. Lapo Berti er et mikrovineri, som producerer forsvindende små mængder vin; omkring 2.000 flasker årligt. En sand perle. De hører hjemme i den berømte La Morra kommune, hvor Nebbiolodruen har sit historiske ophav.

Herfra går turen videre til et andet lille vineri, La Tribuleira, som producerer nogle vildt spændende vine. Vinene i denne smagekasse er deres Nascetta, også kaldet ”den hvide Barolo, samt en Barbera D’asti fra 2012.

Ikke så langt fra La Tribuleira ligger Ca´Barun, der her er repræsenteret med deres Langhe Freisa; En indfødt og sjælden drue, fra det piemontinske landskab. Ca´Barun drives af danskeren Peter Thomsen, som har mange års erfaring med vindyrkning.

Den sidste vin du skal opleve, er en hvid stolthed fra Piemonte, nemlig La Colomberas Derthona. En blød og delikat hvidvin, som byder på læskende ferskennoter, understøttet af en robust mineralsk struktur.

Tryk på “Læs mere” for at læse mere om de 6 topklasse vine i vores nye smagekasse.

Piemonte Smagekassen 2.0 indeholder:

1 fl. Ca’ Barun, Langhe Freisa

(Normalpris: 199 kr.)

Freisa, som også nogle gange kaldes Fresa, er nærmest ukendt uden udenfor italiens grænser. Druen findes primært i Piemonte omkring Langhe, Chieri samt Monferrato. Man mener, at navnet måske kommer fra det franske ord fraise, som betyder jordbær. Druen er i familie med Nebbiolo, men er stilmæssigt meget anderledes.

Næsen har bestemt elementer fra Nebbiolo … læder, roser, lakrids, tobak, kirsebær, jordbær, skønt  krydret og rustik. Alt båret godt på vej af en kraftfuld og elegant smag.

1 fl. Lapo Berti, Barolo

(Normalpris 499kr.)

Barolo 2016 fra Lapo Berti kommer fra to jordstykker i La Morra: Bricco Rocca og Fossati. Fossati er på den vestlige side af La Morra, det har et fortjent ry for langtlevende vine med finesse og vægt. Bricco Rocca er lidt lavere, hvor skråningen giver vinstokkene fremragende eksponering for solen og producerer vine med finesse og balance, blødere og mere blomsteragtige.

1 fl. La Tribuleira, Barbera d’asti

(Normalpris 199 kr.)

Barbera druen er en af stolthederne i Piemonte, druens skind er dybrød, hvilket resulterer i meget mørke vine.

Barbera d’ Asti fra La Tribuleira har en lilla farve med modne røde kirsebæraromaer, mineralske noter og vanilje. En tør, medium-bodied rødvin med forfriskende og bløde tanniner, som gør den perfekt at parre med mad.

1 fl. PAITIN, Langhe Nebbiolo

(Normalpris 199 kr.)

Paitins Nebbiolo’er er alle vinfremstillet med den samme filosofi. Vinen gærer og macererer 3-6 uger i rustfrit stål. I slutningen af vinteren bringes vine på træfade, hvor videreudvikler sig i 6 til 12 måneder. De slovenske og østrigske tønder varierer mellem 25 hl og 50 hl og har en alder på ca. 15 år

Aromaer af kirsebær, krydderi med sort kirsebær, lakrids, vilde blomster og et spor af eukalyptus. Smagen er fyldt med tanniner og frisk syre giver rygraden til silkeagtige lag af kirsebær, hindbær, hvid peber, jord og skov. Tobak, sort kirsebær og krydderi spreder sig over den lange finish

1 fl. La Tribuleira, Langhe Nascetta

(Normalpris 149 kr.)

Langhe Nascetta 2019 har gode egenskaber når det kommer til mad. Den er især er velegnet til lyst fisk eller blot som aperitif.

Nascetta er en oprindelig Piemonte-sort, der er blevet dyrket her altid. Druesorten blev genopdaget i løbet af det sidste årti. Nascetta fra La Tribuleira har en flot, lys halmgul farve. Vinen har en delikat næse som fremkalder Middelhavs-bouquet’en: salvie, timian og citronblomst, med tertiære aromaer fra et forlænget ophold i flasken, hvilket giver en yderligere dimension. På munden er den rund og frugtagtig. I dag er der kun et par håndfulde producenter, der laver den såkaldte “Den Hvide Barolo”

1 fl. La Colombera, Timorasso Derthona

(Normalpris 249 kr.)

La Colombera markerne ligger i den lille by Vho lige uden for Tortona i provinsen Alessandria. Markene er beliggende mellem 250-300 meter over havet. Jordbunden består af både lys og mørk kalkstenrig ler. Timorasso vinstokkene er plantet for ca. 20 år siden.

Næsen åbner med en intens og kompleks buket med antydninger af fersken, beriget med behagelige dufte af akacieblomster. På ganen er det tørt, varmt og behageligt blødt. Vinen har en afbalanceret krop med en robust og vedvarende mineralsk struktur med noter af fersken, citron og honning.