Viser alle 3 resultater
Værd at vide om Muscat vin
Muscat eller Moscato i Italien er navnet på en af de ældste og mest udbredte druefamilier i verden. De druer, vi i dag kender som Muscat, menes at have sin oprindelse i Mellemøsten hvor de er blevet brugt til vinfremstilling siden de antikke grækere.
Muscat druen spiller en vigtig rolle i mange vinregioner verden over. Her optræder den i alverdens afskygninger, som sødmefuld dessertvin lige til perlende hvidvine med kant. Muscat vin er i særdeleshed blevet kendt gennem den prestigefyldte vinregion, Alsace. Her er det en af de såkaldte 7 alsace druer, som udover muscat vin, består af: Sylvaner, Riesling Gewürtzreminer, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris. I Alsace lavet man noget af verdens bedste Muscat vin. En vin som er helt perfekt med grønne Asparges.
Muscat vin I store træk
Muscat navnet dækker over en kæmpestor druefamilie, med over 200 forskellige varianter. Det dækker over både spisedruer og druer brugt til vin. Muscat druen er let genkendelig, da den har en karakteristisk gul og til tider gul farve, som let skiller sig ud fra andre druesorter.
Blandt de mest anvendte typer af druesorten til muscat vin, er den Piemontinske variant, som primært anvedes til områdets mousserende vin, kendt under navnet Moscato d’asti, en let mousserende dessertvin.
Hvad kendetegner muscat vin?
Muscat vin har stor variation, afhængig af hvor vi verden det er fra, og dog er der nogle ting som går igen. Selvom druen som sagt, findes i 200 forskellige varianter, så er der en gennemgående citrusfrugt og pære aromaer, som man let for øje på.