fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
Næppe har nogen anden Fransk vinregion fængslede de besøgende som Alsace vine. Mellem Rhindalen og Vogeserne ligger områdets smukke renæssancebyer, Equisheim, Riquewihr, Ribeauville og Mittelbergheim. De bære præg af vinavlernes velstand i 1400-tallet, da Alsace vine var en kæmpe eksportsucces over hele Europa.
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL

Viser 1–18 af 20 resultater

Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Værd at vide om Alsace vin

Vin fra Alsace falder lidt uden for rammerne af den franske vinlovgivning. Ikke mindst på grund af regionens lange kulturelle og politiske forhold til Tyskland. Først fra 1945 tilhørte det Frankrig en gang for alle. Alligevel har Alsace vine en helt anden stil end de tyske. Med en mere fyldige og ekstraktrig karakter.

Hvert år produceres omkring 1,2 millioner hektoliter Alsace vin som svarer til ca. 160 flasker vin. Hvor ca 8 % er af blå druer.

De syv druer i Alsace hvidvin

Næsten alt vin fra Alsace bliver fremstillet af enkeltdruer. Man taler om de syv sorter fra Alsace og mener dermed Riesling, Gewürztraminer, Muscat, Pinot Gris, Sylvaner, Pinot Blanc og Pinot Noir. Af og til dukker der også andre sorter op. Chasselas var tidligere meget udbredt, men dækker i dag kun få hektar og anvendes hovedesageligt i dagligdagsvine, sammen med Sylvaner og Pinot Blanc. Disse tre sorter få sjældent samme opmærksomhed som de ædlesorter Riesling, Muscat, Pinot Gris og Gewürztraminer..

 

Grand Cru vin fra Alsace

Betegnelsen Alsace Grand Cru  er hidtil kun måttet anvendes til de fire ædle druesorter, Riesling, Gewurztraminer, Muscat og Pinot Gris. Hidtil har kun 3 % af regionens vine båret betegnelsen, men klassificereingen af de bedste Alsace Grand Cru marker fra 1975 diskuteres stadig.

I Alsace anvendes der kun de fire ædle druesorter til Alsace Grand Cru vin, som hver især byder på vidt forskellige kvaliteter. Overordnet bliver Alsacevin hovedsageligt produceret som enkeltdruevine, med få undtagelser. Riesling er den mest beplantede sort og den giver dejligt friske vine der i sin ungdom afslører æblenoter. Gewurztraminer byder på aromaer af litchi og mango, der bliver afbalanceret af krydrede præg af af spidskommen. Pinot Gris er generelt ganske rig med spor af underskov og røg. Muscat druen leverer rendyrket drue aroma. Pinot blanc er mindre aromatisk og giver bløde, smidige vine, der passer godt til et bredt udvalg af mad: den har ry for at være en kamæleon.

Producenter der laver Alsace Grand Cru

Det er langt fra alle producenter fra Alsace, der har en Alsace Grand Cru mark til rådighed. Dem som har er i høj kurs. Vi har hos Buus Vine et stort udvalg fra vingården Aimé Stentz, som ifølge Robert Parker, laver nogle af verdens bedste grand cru vine i Alsace.

Grand Cru vin fra Aimé Stentz

Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen opnår de tydelige mineralske smagselementer. Robert Parker skriver: “Domaine Aime Steintz fremstiller nogle af klodens mest intense vine”.

Alsace vin er blandt det bedste hvidvin i hele verden

Familien Stentz arbejder med stor passion på deres vingård i Wettolsheim. Marc Stentz repræsenterer i øjeblikket den 5. generation af familien, han arbejder sammen med sine forældre Jocelyne og Etienne. Deres kompromisløse indsats skaber løbende nogle af verdens bedste hvidvine. Familiens vingård udgør ca. 14 ha. 100% økologisk landbrug.  Om det siger Etienne Stentz ”På vingården Aimé Stentz er vi optaget af vores kunders helbred såvel som vore medarbejderes derfor er vores vin et sundt produkt, der giver velvære og glæde”