Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 18 resultater

Viser alle 18 resultater

Værd at vide om Alsace vin

Næppe har nogen anden Fransk vinregion fængslede de besøgende som Alsace vine. Mellem Rhindalen og Vogeserne ligger områdets smukke renæssancebyer, Equisheim, Riquewihr, Ribeauville og Mittelbergheim. De bære præg af vinavlernes velstand i 1400-tallet, da Alsace vine var en kæmpe eksportsucces over hele Europa.

Vin fra Alsace falder lidt uden for rammerne af den franske vinlovgivning. Ikke mindst på grund af regionens lange kulturelle og politiske forhold til Tyskland. Først fra 1945 tilhørte det Frankrig en gang for alle. Alligevel har Alsace vine en helt anden stil end de tyske. Med en mere fyldige og ekstraktrig karakter.

Hvert år produceres omkring 1,2 millioner hektoliter Alsace vin som svarer til ca. 160 flasker vin. Hvor ca 8 % er af blå druer.

De syv druer i Alsace hvidvin

Næsten alt vin fra Alsace bliver fremstillet af enkeltdruer. Man taler om de syv sorter fra Alsace og mener dermed Riesling, Gewürztraminer, Muscat, Pinot Gris, Sylvaner, Pinot Blanc og Pinot Noir. Af og til dukker der også andre sorter op. Chasselas var tidligere meget udbredt, men dækker i dag kun få hektar og anvendes hovedesageligt i dagligdagsvine, sammen med Sylvaner og Pinot Blanc. Disse tre sorter få sjældent samme opmærksomhed som de ædlesorter Riesling, Muscat, Pinot Gris og Gewürztraminer..

 

Grand Cru vin fra Alsace

Betegnelsen Alsace Grand Cru  er hidtil kun måttet anvendes til de fire ædle druesorter, Riesling, Gewurztraminer, Muscat og Pinot Gris. Hidtil har kun 3 % af regionens vine båret betegnelsen, men klassificereingen af de bedste Alsace Grand Cru marker fra 1975 diskuteres stadig.

I Alsace anvendes der kun de fire ædle druesorter til Alsace Grand Cru vin, som hver især byder på vidt forskellige kvaliteter. Overordnet bliver Alsacevin hovedsageligt produceret som enkeltdruevine, med få undtagelser. Riesling er den mest beplantede sort og den giver dejligt friske vine der i sin ungdom afslører æblenoter. Gewurztraminer byder på aromaer af litchi og mango, der bliver afbalanceret af krydrede præg af af spidskommen. Pinot Gris er generelt ganske rig med spor af underskov og røg. Muscat druen leverer rendyrket drue aroma. Pinot blanc er mindre aromatisk og giver bløde, smidige vine, der passer godt til et bredt udvalg af mad: den har ry for at være en kamæleon.

Producenter der laver Alsace Grand Cru

Det er langt fra alle producenter fra Alsace, der har en Alsace Grand Cru mark til rådighed. Dem som har er i høj kurs. Vi har hos Buus Vine et stort udvalg fra vingården Aimé Stentz, som ifølge Robert Parker, laver nogle af verdens bedste grand cru vine i Alsace.

Grand Cru vin fra Aimé Stentz

Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen opnår de tydelige mineralske smagselementer. Robert Parker skriver: “Domaine Aime Steintz fremstiller nogle af klodens mest intense vine”.

Alsace vin er blandt det bedste hvidvin i hele verden

Familien Stentz arbejder med stor passion på deres vingård i Wettolsheim. Marc Stentz repræsenterer i øjeblikket den 5. generation af familien, han arbejder sammen med sine forældre Jocelyne og Etienne. Deres kompromisløse indsats skaber løbende nogle af verdens bedste hvidvine. Familiens vingård udgør ca. 14 ha. 100% økologisk landbrug.  Om det siger Etienne Stentz ”På vingården Aimé Stentz er vi optaget af vores kunders helbred såvel som vore medarbejderes derfor er vores vin et sundt produkt, der giver velvære og glæde”