Kæmpe Bourgognemarked - Nye vine hver dag!
0
Bestil kr.0,00

Elba

Arrighi Centopercento Elba Rosso 2018

Stykpris kr.149,95

På lager

STK.Pris
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Den italienske ø Elba der ligger ud for den toscanske kyst kan frembyde en imponerende vinproduktion. Den producerede mængde er dog ikke større end den rækker til øens eget forbrug og det voksende antal turister, samt en lille del til eksport. Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere vine fr ... LÆS MERE

Den italienske ø Elba der ligger ud for den toscanske kyst kan frembyde en imponerende vinproduktion. Den producerede mængde er dog ikke større end den rækker til øens eget forbrug og det voksende antal turister, samt en lille del til eksport. Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere vine fra den lille vingård Azienda Agricola Arrighi der ligger idyllisk i bakkerne bag Poto Azzurro. Allerede den romerske officer og historiker Plinius den Ældre betegnede Elba som ”den vinrige ø”. Under Napoleon Bonapartes 100 dages eksil på Elba nød vinproducenterne godt af Napoleons store indsigt i vinproduktionen.

Denne vin er en 100% fuldblodsvin, hvilket navnet mere end antyder!

Arrighi-familiens vingård er i dag vokset til 9 hektar fra i begyndelsen af 1970erne at have været på blot 2 hektar. Efter at have været gennem en lang periode af mere eksperimentel karakter har man i nyere tid investeret i nye vinstokke, der danner basis for nutidens produktion. Arrighi-familien er dog stadig i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Seneste fornyelse er dog en tilbagevenden til den oprindelige lagring på mandshøje terracotta-amfora’er, der hver rummer 800 liter vin! Amfora’erne er fremragende til at lave vin i: Den porøse struktur i terracottaen tillader en perfekt passage af ilt som giver en optimal modning af røde vine.

Ikke kun vinproduktionen fylder i familien Arrihis liv: Antonio Arrighi har eksempelvis vundet adskillige Ironman-konkurrencer. To af vores fire vine fra Arrighi er produceret i terracott-amfora’er, nemlig hvidvinen Hermia og rødvinen Tresse. Arrighi-gården ligger i den østlige del af øen Elba på bakkerne bag bugten Porto Azzurro inden for det toscanske øhavs nationalpark.