Valpolicella

Accordini Ripasso Superiore 2017

Stykpris kr.165,00

På lager

STK.Pris
Beskrivelse

4,1/5  på Vivino med over 3.000 anmeldelser!

Her gør begrebet ”hygge” sig virkelig gældende. Vinens varme gør den velegnet til en lang middag, og man får lyst til at fortsætte med at drikke den, selv efter maden. Farven er dybrød og hænger tæt på glasset. Duften er aromatisk  med noter af tørrede fru ... LÆS MERE

4,1/5  på Vivino med over 3.000 anmeldelser!

Her gør begrebet ”hygge” sig virkelig gældende. Vinens varme gør den velegnet til en lang middag, og man får lyst til at fortsætte med at drikke den, selv efter maden. Farven er dybrød og hænger tæt på glasset. Duften er aromatisk  med noter af tørrede frugt, sort peber og lakrids. I smagen har Accordinis Ripasso en frugtig og imødekommende kerne, som bare bliver ved med at give.

Fremstilling

Accordinis Ripasso laves på den traditionelle ”Ripasso-metoden, hvor druerne blandes med de resterende tørrede amaronedruer.  De første skridt i fremstillingen af dette mesterværk, begynder på marken, hvor druerne høstes ved håndkraft. Herefter ligges druerne til tørring inden de presses. Efter første presning finder ”Ripasso-metoden” sted hvor den første presning blandes med skallerne fra Amaronen og vinens anden gæring finder sted. Det sidste trin er lagring på franske egetræsfade i 12 måneder inden vinen kommer på flaske.

Om Producenten

Eventyret med Accordini Igino begyndte i 1821, hvor den daværende Accordini familie, arvede en 3 hektar stor vinmark. Den såkaldte ”Le Besolle”. Marken hvor deres top-Amaroner også i dag begynder deres rejse fra drue til flaske. Siden da, er der løbet meget vand under broen, og Accordini råder nu over 35 hektar dyrebar jord.

Alt dette takket være det seneste slægtsled i deres historie, Guido Accordini,  der også lægger navn til vineriet, og som, udover at kunne bryste sig af at være én af verdens førende vinmagere også har et skarpt øje for tidens krav.  Han er i den grad foretagenets hjerte og sjæl. Hvorfor det også er ham, der byder dig velkommen, med åbne arme og med vin i begge hænder, når du besøger familiens nyistandsatte kældre.

LandItalien
OmrådeValpolicella
ProducentAccordini Igino
TypeRipasso
Alkoholprocent15 % vol
Flaskestørrelse750 ml
Profil
Druer
Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella
Profil
Fyldig med god frugt og mild syre
Dominerende smag
Modne frugter og sorter kirsebær
Madforslag
Tunge kødretter f.eks. fra grillen