Toscana

Chianti Colli Fiorentini 2013, DOCG

Stykpris kr.110,00 Stykpris kr.99,00 v. køb af 6 flasker
STK.Pris
6 eller mere kr.99,00 FØR kr.110,00
Beskrivelse

Chiantivin og hvilken vin. Hos La Spinosa i Toscana er Chianti Colli Fiorentini 2013 deres helt store passion. Dette kan smages, duftes og ses. Denne vin har en flot balance med en krydret smag af moden frugt. På etiketten ses det tornede pindsvin, nærmere betegnet hulespindsvinet, som er karakterit ... LÆS MERE

Chiantivin og hvilken vin. Hos La Spinosa i Toscana er Chianti Colli Fiorentini 2013 deres helt store passion. Dette kan smages, duftes og ses. Denne vin har en flot balance med en krydret smag af moden frugt. På etiketten ses det tornede pindsvin, nærmere betegnet hulespindsvinet, som er karakteritisk ved sine lange og sylespidse pigge. En helt speciel historie knytter sig til dette dyr og hvorfor det netop lige blev La Spinosas varetegn.

TIP: Nyd den til varmende simreretter fx. Osso Buco.

Chianti Colli Fiorentini 2013 er et ideelt match til retter af grillet rødt kød eller langtidskogte-retter, såsom braiseret kød og simregryder. serveringstemperatur 18 ° -20 °. Denne Chianti fra La Spinosa-vingården har en granatrød farve, en  krydret med en smag af moden frugt. Vinificeringen foregår i stål og betontanke hvorefter den aldres i 6 seks måneder på franske barriques af egetræ. Yderligere lagres den 6 måneder i barriquer og mellemstore fade (tonneaux).

La Spinosa er grundlagt af vennerne Gianfranco, Danilo, Claudia og Damiano i 1982. Vennerne forenede deres fælles passion for økologi og vin. Gården har 70 hektar marker herunder 12 hektar vinmarker. Resten af jorden består af gamle krogede oliventræer og en køkkenhave i stor skala. Alt er selvfølgelig økologisk.

Chianti områdets inddelinger

Chianti området er indelt i 7 subzoner herunder Chianti Colli Fiorentini. Subzonerner har siden slutningen af 1990’erne haft separate oprindelsesbetegnelser. De tilladte druesorter for alle Chinati-typer er: Sangiovese, Canaiolo Nero, Trebbiano toscano, Malvasia Nera samt nogle andre mindre kendte. Siden 1995 er det også tilladt at forarbejde Sangiovese som enkelt drue. Cabernet og merlot må derimod kun udgøre 15-20%. Også Barrique har næsten overalt afløst, den unødvendige lange modningstid på store fade, der sjældent var tilstrækkeligt rengjorte.