TIP: Nyd den til varmende simreretter fx. Osso Buco.
Chianti Colli Fiorentini 2013 er et ideelt match til retter af grillet rødt kød eller langtidskogte-retter, såsom braiseret kød og simregryder. serveringstemperatur 18 ° -20 °. Denne Chianti fra La Spinosa-vingården har en granatrød farve, en krydret med en smag af moden frugt. Vinificeringen foregår i stål og betontanke hvorefter den aldres i 6 seks måneder på franske barriques af egetræ. Yderligere lagres den 6 måneder i barriquer og mellemstore fade (tonneaux).
La Spinosa er grundlagt af vennerne Gianfranco, Danilo, Claudia og Damiano i 1982. Vennerne forenede deres fælles passion for økologi og vin. Gården har 70 hektar marker herunder 12 hektar vinmarker. Resten af jorden består af gamle krogede oliventræer og en køkkenhave i stor skala. Alt er selvfølgelig økologisk.
Chianti områdets inddelinger
Chianti området er indelt i 7 subzoner herunder Chianti Colli Fiorentini. Subzonerner har siden slutningen af 1990’erne haft separate oprindelsesbetegnelser. De tilladte druesorter for alle Chinati-typer er: Sangiovese, Canaiolo Nero, Trebbiano toscano, Malvasia Nera samt nogle andre mindre kendte. Siden 1995 er det også tilladt at forarbejde Sangiovese som enkelt drue. Cabernet og merlot må derimod kun udgøre 15-20%. Også Barrique har næsten overalt afløst, den unødvendige lange modningstid på store fade, der sjældent var tilstrækkeligt rengjorte.