fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
Chianti vin er en italiensk vin med en helt særlig plads i vores hjerter. Chianti er et ideelt match til retter med grillet rødt kød eller langtidskogte-retter, såsom braiseret kød og simregryder. Vi har mange typer Chianti fra områdets mange subzoner
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL
Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Værd at vide om Chianti vin

Navnet Chianti har rødder helt tilbage til 1200-tallet og referrede dengang til et område omkring Radda. Siden da har betegnelsen vokset sig ind i vores hjerter, og ligger nu på læberne afalle vinelskere verden over. I dag producerer den verdensberømte region over en million hektoliter vin om året, hvilket gør den til den mest producerede kvalitets vin i verden.  

De forskellige Chianti rødvine

Chiantiområdet er underinddelt i 7 subzoner. Chianti vinens subzoner har siden slutningen af 1990’erne haft separate oprindelsesbetegnelser.  Zonerne er: Chianti Rufina, Chianti Colli Fiorentini, Chianti Colli Aretini, Chianti Colli Sensei, Chianti Colline Pisane, Chianti Montalbano og Chianti Montespertoli, som er det nyeste medlem af familien.

De tilladte druesorter for alt Chianti vin er: Sangiovese, Canaiolo Nero, Trebbiano toscano, Malvasia Nera samt nogle andre mindre kendte. Siden 1995 er det også tilladt at forarbejde Sangiovese som enkelt drue. Cabernet og merlot må derimod kun udgøre 15-20%. Også Barrique har næsten overalt afløst, den unødvendige lange modningstid på store fade.

Sangiovese er en sort som har brug for tør jord og en meget varme, derfor har området virkelig taget den til sig. Det meget bakkede område med højdedrag helt op til 600 meter giver den optimale vækstbetingelser. Den løse kalkholdige jord dræner jorden på vinmarkerne selv under kraftige regnskyl.  Sangiovese er med andre ord grundstenen for Chianti vin. De forskellige terroirs og klimatiske forhold påvirker druen og gør Chianti vintypen meget varieret, til tider forvirrende i bare mangfoldighed.

Chianti kongen, Gallo Nero

Gallo Nero betyder ”den sorte hane” på Italiensk. Et verdenskendt symbol som de udvalgte Chianti vine bærer på skulderen, og betegner Classico distriktet.  Gallo Nero er et kvalitetstegn som er hver at holde øje med, det er så godt som en garanti for en god oplevelse.

Hvordan produceres Chianti vin?

Som udgangspunkt består Chianti vin af 70%  Sangiovese, 15% Canaiolo Nero, 10%, en af områdets grønne sorter, enten Trebbiano eller Malvasia, til slut er de sidste 5% andre druesorter.  De 10% hvide druer, som virker lidt malplaceret, spiller en meget vigtig rolle fordi Sangiovese, kan i sin ungdom være hård og utilgængelig, men de grønne druer ”tæmmer” druen, Sangiovese, som nu lyder som en uopdragen teenager, således at den kan drikkes ung.

Chianti hører hjemme i Toscana i Mellemitalien, Hvor der er gunstige forhold for vindyrkelse af kraftige og aromatiskevine. Hele Toscana er dækket af bakker og bjerge, der dominerer landskabet. Områdets geografi sørger for et stabilt klima året rundt, derimod bestemmes klimaet i de forskellige dyrkningsområder af højden. Chianti er relativt højt placeret i omkring 550 m. hvilket er vigtigt for at frembringe vin af den kvalitet. Først og fremmest er vinen dyrket i højden typisk mere raffineret end dem i lavlandet, fordi det er køligere og udbyttet er lavere. Ydermere er de kalkholdige bjergskråninger med til at give en undergrund med god dræning.