La Colombera-markerne ligger i den lille by Vho lige uden for Tortona i provinsen Alessandria. Markene er beliggende mellem 250-300 meters højde. Jordbunden består af både lys og mørk kalkstensrig ler. Timorasso vinstokkene er plantet for ca. 20 år siden
Efter en blød presning og en statisk ... LÆS MERE
La Colombera-markerne ligger i den lille by Vho lige uden for Tortona i provinsen Alessandria. Markene er beliggende mellem 250-300 meters højde. Jordbunden består af både lys og mørk kalkstensrig ler. Timorasso vinstokkene er plantet for ca. 20 år siden
Efter en blød presning og en statisk dekantering af mosten gærer druerne ved en kontrolleret temperatur på 18°C. Derefter modnes vinen i rustfri ståltanke sammen med de døde gærceller i ca. 9 måneder, før den tappes på flaske
Næsen åbner med en intens og kompleks buket med antydninger af fersken, beriget med behagelige dufte af akacieblomster. På ganen er det tørt, varmt og behageligt blødt. Vinen har en afbalanceret krop med en robust og vedvarende mineralsk struktur med noter af fersken, citron og honning.
La Colombera
I 90’erne var Piercarlo og Elisa sammen med nogle unge vinproducenter fra Colli Tortonesi blandt de første 5 vingårde der troede på genopdagelsen af Timorasso. La Colombera-marken, hvis jord er lerholdig sandsten, marnelag, og kalksten, giver vinen en markant mineralitet og en kvalitet, som kun forbedres ved lagring. La Colombera blev etableret som mærke i 1998. I 2000 høstede de den første Timorasso Derthiona, og i 2006 blev cru Timorasso’en – ”Il Montino” høstet for første gang.
Piercarlo og Elisa plantede 5 forskellige vinmarker med Timorasso vinstokke. Efter mange års erfaring og analyser er det lykkes dem at få en komplet og aromatisk profil og en større kompleksitet i vinen. I dag er det Elisa, som også bliver kaldt for dronningen af Timorasso, der står for vingården med hjælp fra hendes far og bror. La Colombera er i dag betragtet som absolut et af de førende Timorasso vinhuse. I alt dyrker La Colombera 30 hektar med vin, hvoraf hovedparten er Timorasso. De andre druer de dyrker er Crotina, Barbera og Dolcetto.