• GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING

Elba

Era Ora Bianco IGT

  • Arrighi
  • 2018
DKK149,95 STYKPRIS DKK99,00 v. køb af 6 flasker

16 på lager

STK.Pris
6 eller mere DKK99,00 FØR DKK149,95

Den lille italienske ø Elba der ligger ud for den toscanske kyst kan frembyde en imponerende vinproduktion. Den producerede mængde er dog ikke større end den rækker til øens eget forbrug og det voksende antal turister, samt en lille del til eksport. Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere Era Ora og mange flere vine fra den lille vingård Azienda Agricola Arrighi der ligger idyllisk i bakkerne bag Poto Azzurro. Allerede den romerske officer og historiker Plinius den Ældre betegnede Elba som ”den vinrige ø”. Under Napoleon Bonapartes 100 dages eksil på Elba nød vinproducenterne godt af Napoleons store indsigt i vinproduktionen.

Land Italien
Område Elba
Producent Arrighi
Årgang 2018
Druer Manzoni (Riesling & Pinot Bianco) og Chardonnay
Alkoholprocent 13%
Flaskestørrelse 750 ml
Serveringstemperatur 10 - 12 °. C
Madforslag Fisk og skaldyr
  • GRATIS FRAGT Fri levering fra første flaske
  • EGEN VINIMPORT Vi importerer direkte fra vingården
  • 100% Tilfredshedsgaranti Vi giver dig 100 % tilfredshedsgaranti
trustpilot 5 star

Arrighi-familiens vingård er i dag på 9 hektar, men i begyndelsen af 1970erne var den på kun 2 hektar. Efter at have været gennem en lang periode af mere eksperimentel karakter har man i nyere tid investeret i nye vinstokke, der danner basis for nutidens produktion. Arrighifamilien er dog stadig i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Seneste fornyelse er dog en tilbagevenden til den oprindelige lagring på mandshøje terracottaamfora’er, der hver rummer 800 liter vin! Disse amfora’er er fremragende at lave vin i: Den porøse struktur i terracottaen tillader en perfekt passage af ilt som giver en optimal modning af røde vine.

Ikke kun vinproduktionen fylder i familien Arrighis liv: Antonio Arrighi har vundet adskillige Ironman-konkurrencer.

To af vores fire vine fra Arrighi er produceret i terracottakrukker, nemlig hvidvinen Hermia og rødvinen Tresse. Arrighi-gården ligger i den østlige del af øen Elba, på bakkerne bag bugten Porto Azzurro. Denne idylliske vingård er ejet af Arrighi-familien ligger i det toscanske øhavs nationalpark.

Denne vin har undergået fermenteringen i ståltake under kontrolleret temperatur. Hvid Manzoni (Riesling & Pinot Bianco) og Chardonnay. Era Ora hører sammen med de federe ting fra fiskehandleren.

TUSIND TAK FOR DIN INTERESSE
Vi har sendt dig en e-mail med en 10% rabatkode, som du kan indløse i forbindelse med dit næste køb.
FÅ 10% PÅ DIT NÆSTE KØB
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tempererede, velskænkede nyheder, aromatiske tilbud og 10% på dit næste køb hos Buus Vine.