Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00

Elba

Arrighi Eraora Bianco 2018

Stykpris kr.149,95 Stykpris kr.99,00 v. køb af 6 flasker

På lager

STK.Pris
6 eller mere kr.99,00 FØR kr.149,95
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Den lille italienske ø Elba der ligger ud for den toscanske kyst kan frembyde en imponerende vinproduktion. Den producerede mængde er dog ikke større end den rækker til øens eget forbrug og det voksende antal turister, samt en lille del til eksport. Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere E ... LÆS MERE

Den lille italienske ø Elba der ligger ud for den toscanske kyst kan frembyde en imponerende vinproduktion. Den producerede mængde er dog ikke større end den rækker til øens eget forbrug og det voksende antal turister, samt en lille del til eksport. Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere Era Ora og mange flere vine fra den lille vingård Azienda Agricola Arrighi der ligger idyllisk i bakkerne bag Poto Azzurro. Allerede den romerske officer og historiker Plinius den Ældre betegnede Elba som ”den vinrige ø”. Under Napoleon Bonapartes 100 dages eksil på Elba nød vinproducenterne godt af Napoleons store indsigt i vinproduktionen.

Arrighi-familiens vingård er i dag på 9 hektar, men i begyndelsen af 1970erne var den på kun 2 hektar. Efter at have været gennem en lang periode af mere eksperimentel karakter har man i nyere tid investeret i nye vinstokke, der danner basis for nutidens produktion. Arrighifamilien er dog stadig i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Seneste fornyelse er dog en tilbagevenden til den oprindelige lagring på mandshøje terracottaamfora’er, der hver rummer 800 liter vin! Disse amfora’er er fremragende at lave vin i: Den porøse struktur i terracottaen tillader en perfekt passage af ilt som giver en optimal modning af røde vine.

Ikke kun vinproduktionen fylder i familien Arrighis liv: Antonio Arrighi har vundet adskillige Ironman-konkurrencer.

To af vores fire vine fra Arrighi er produceret i terracottakrukker, nemlig hvidvinen Hermia og rødvinen Tresse. Arrighi-gården ligger i den østlige del af øen Elba, på bakkerne bag bugten Porto Azzurro. Denne idylliske vingård er ejet af Arrighi-familien ligger i det toscanske øhavs nationalpark.

Denne vin har undergået fermenteringen i ståltake under kontrolleret temperatur. Hvid Manzoni (Riesling & Pinot Bianco) og Chardonnay. Era Ora hører sammen med de federe ting fra fiskehandleren.