fbpx
  • BILLIG FRAGT
  • HURTIG LEVERING
  • SIKKER BETALING
NÆSTE AFSENDELSE
11 : 22 : 08
SØG
DKK 0.00

Arrighi

Fri fragt

Fri levering fra første flaske

Vin fra egen Import

Vi importerer direkte fra vingården til dig

Tilfredshedsgaranti

Vi står inde for alle vores vine og giver dig 100 % tilfredshedsgaranti

Filtrer efter pris

Viser alle 4 resultater

Tradition og fornyelse med vin fra Elba

Buus Vine har med stor succes solgt vine fra den italienske ø Elba siden sommeren 2019. Historierne er mange fra denne, italiens tredje største ø, beliggende ud for Piombino på støvlelandes vestkyst.

Allerede i oldtiden omtaler Plinius den Ældre Elbavinene ”Vini farax” som vine af en ”robust og kraftig karakter”. Dette har udgangspunkt i øens jernholdige jord.
Napoleon Bonaparte som havde et tvunget ophold på øen i 1814 fattede straks interesse for øens vinavl, og moderniserede på forbavsende kort tid produktionen. Ved sin afrejse til Paris skrev Napoleon at han ”fandt øens indbyggere stærke og sunde fordi øens vin giver dem styrke og et godt helbred”. Uden at vide om denne ”Jern Henrik” tilstand stadig gælder så er det dog en kendsgerning at indehaveren af ”vores” vingård på Elba Antonio Arrighi har vundet adskillige ”Iron-man” løb. Vinene fra Elba er gennem årene blevet mere milde og frugtagtige.
På vingården Arrighi laver man både traditionel vin og eksperimenter med andre produktionsformer. Ikke nye former men gamle anerkendte produktionsmetoder.

To af vores vine fra Arrighi hvor vinen er lagret på amforaer, dvs. store lerkrukker, der tillader adgang af små mængder ilt under vinens modning. Rødvinen Tresse Amforra 2016 er en velsmagende moderat kraftig og tør rødvin, der går godt til lammekød, okse og kalvekød samt røget kød. Hvidvinen Hermia 2018, der også er lagret på Amforakrukker har en stor kompleksitet for en så ung vin. Stor intensitet til næsen og i smagen perfekt afbalanceret og frisk. God til forrette, pasta, mager fisk og vegetarmad. Og her stopper det ikke: Antonio Arrighi vil videre. Sammen med professor ved universitet i Milano Attilion Scienza forsøger man sig med fremstilling af vine der lagres en rum tid på havets bund! Som oldtidens grækere gjorde det. Kontrolsmagninger giver  efter sigende ”havvinen” en  blødere og mere moden smag.Videre med grækerne: Ikke nok med at vinen sænkes til modning i havet. Nu  prøves også at sænke selve druen i havet: Ansonia er en grøn drue med tykt skin blev i hele klaser lagt ned i pilekurve og dernæst sænket 10 meter ned i havet ud for Elba. Efter 10 dage kom de op igen og lagt til tørre i solen. Herefter blev druerne presset og hældt på terracottakrukker. Efter modning er vinen tappet på flaske og lagret et år. En prøvesmagning viser ifølge Arrighi at en anelse salt er trængt igennem druernes skind hvilket har en desinficerende og konserverende effekt der gør at det ikke er nødvendigt at tilsætte sulfitter. Saltet giver desunden vinen er særlig pikant smag. Der er endnu kun fremstillet 40 flasker af dennes vin der heder Nesos. Denne vin er selvsagt. endnu ikke på markedet.

0