Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 4 resultater

Viser alle 4 resultater

Vin fra Elba

Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere vine fra den lille vingård Azienda Agricola Arrighi der ligger idyllisk i bakkerne bag Poto Azzurro. Allerede den romerske officer og historiker betegnede Elba som ”den vinrige ø”. Under Napoleon Bonapartes 100 dages eksil på Elba nød vinproducenterne godt af Napoleons store indsigt i vinproduktionen.

Arrighi-familiens vingård er i dag på 9 hektar efter i begyndelsen af 1970erne at have været på kun 2 hektar. Efter at have været gennem en lang periode af mere eksperimentel karakter har man i nyere tid investeret i nye vinstokke, der danner basis for nutidens produktion. Arrighifamilien er dog stadig i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Seneste fornyelse er dog en tilbagevenden til den oprindelige lagring på mandshøje terracottakrukker, der hver rummer 800 liter vin! Terracottakrukkerne er fremragende til at lave vin i: Den porrøse struktur i terracottaen tillader en perfekt passage af ilt som giver en optimal modning af røde vine.

Ikke kun vinproduktionen fylder i familien Arrihis liv: Antonio Arrighi har vundet adskillige Ironman løb. To af vores fire vine fra Arrighi er produceret i terracottakrukker, nemlig hvidvinen Hermia og rødvinen Tresse. Arrighi-gården ligger i den østlige del af øen Elba, på bakkerne bag bugten Porto Azzurro. Denne idylliske vingård er ejet afArrighi-familien, og har et areal på 9 ha, alt sammen inden for det toscanske øhavs nationalpark.