Hvad er en Supertoscaner?
Op igennem 60-erne og 70-erne var kvaliteten af Chianti så ringe og karakterløs at nogle toscanske vinproducenter besluttede sig for at gøre noget alvorligt for at højne kvaliteten: I 1971 så de første Supertoscanere dagens lys. Det var topvinene Tignanello og Sassicaia. De ... LÆS MERE
Hvad er en Supertoscaner?
Op igennem 60-erne og 70-erne var kvaliteten af Chianti så ringe og karakterløs at nogle toscanske vinproducenter besluttede sig for at gøre noget alvorligt for at højne kvaliteten: I 1971 så de første Supertoscanere dagens lys. Det var topvinene Tignanello og Sassicaia. Det nye i disse vine var at man også brugte druer af fransk oprindelse: Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc som nu indgik i blendet med naturligvis italieneske Sangiovese. Arbejdet med nye druesammensætninger fortsætter. En rigtig freestylevin på et højt niveau.
Den gode ide breder sig, og i dag er der omkring et hundrede producenter at Supertoscanere, og priserne er modereret noget, men de oprindelige meget dyre Supertoscanere fås stadig!
Lenovelire Re Diale, Bolgheri Superiore
En kompakt og fyldig vin.
En Supertoscaner med en uigennemtrængelig rubinrød farve! I munden smages tilstædeværelsen af sort bærfrugt med en forekomst af blåbær blandet med vaniljenoter og vådt læder. En vekslen mellem balsamico og frugtagtige noter. Krydret finish og stor vedholdenhed.
Serveringstemperatur: 18 grader
Prøvesmagt 19. juni 2024 på vingården.
Om Lenovelire, vingården
Bruno Micheletti grundlagde vingården i 1963 da han erhvervede området “Campo alla Capanna” midt i det dengang ukendte Bogheri. Prisen var 9 millioner gamle lire og det har givet anledning til vingårdens noget nostalgiske navn: Lenovelire.
I dag dækker den familiedrevne ejendom 9 hektar jord, heraf 4 hektar vinmarker, på resten avles oliven og ferskner. På vinmarkerne finder vi Sangiovese, Trebbiano og Malvasia samt bordeauxsorterne Cabernet, Merlot og Syrh.
Efter (kun) at have markedsført vin i halvtreds år lokalt og til slutbrugerne har man med den høje kvalitet besluttet at begynde at eksportere vin.
Endnu i dag, som i begyndelsen, af dette eventyr sker høsten af de modne druer i hånden. Herved går en grundfilosofi om kvalitet og tradition, lidenskab og dedikation til at gå op i en højere enhed fra generation til genegation.