Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00

Piemonte

Piemonte vin smagekasse V. 1,0

Stykpris Original price was: kr.1.939,00.Current price is: kr.1.499,00.

Udsolgt

Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

6 formidable Piemonte vine i én kasse

Så er den her endelig! Vi har brugt langt tid på at samle den perfekte Piemonte smagekasse, og det er nu lykkedes. Vi er stolte over at kunne præsentere disse 6 formidable vine for dig.

Der er tale om 6 vine fra 6 forskellige topproducenter fra vores højt elsked ... LÆS MERE

6 formidable Piemonte vine i én kasse

Så er den her endelig! Vi har brugt langt tid på at samle den perfekte Piemonte smagekasse, og det er nu lykkedes. Vi er stolte over at kunne præsentere disse 6 formidable vine for dig.

Der er tale om 6 vine fra 6 forskellige topproducenter fra vores højt elskede Piemonte i Italien. Festen begynder hos det prestigefyldte hus, Paitin, som her leverer en af deres verdensberømte Barbaresco. Paitin producerer næsten udelukkende Barbaresco, og det er med god grund; den er unægtelig blandt verdens bedste!

Næste vin på listen står ikke tilbage for Paitin i originalitet eller kvalitet! Lapo Berti Langhe Nebbiolo.

Lapo Berti er et mikrovineri, som producerer forsvindende små mængder vin, omkring 2.000 flasker årligt. En sand perle. De hører hjemme i den berømte La Morra kommune, hvor Nebbiolodruen har sit historiske ophav.

Kongernes vin og vinens konge…  Barolo, en vaskeægte gudedrik. Denne Barolo er fra Fratelli Ferreo, som producerer en enestående Barolo, til en meget attraktiv pris! Den er stor og intens med masser af bær og fad.

Herfra går turen videre til et anden lille vineri, La Tribuleira, som producerer nogle vildt spændende vine. Vinen i denne smagekasse er en Albarossa, en vin som kun bliver bedre med årene – derfor har vi fået fingrene i en 2010’er.

Ikke så langt fra La Tribuleira ligger Ca’Barun, der her er repræsenteret med deres Pinot Nero; en Pinot Noir i forklædning. En Pinot Noir med langt mere krop end de franske varianter. Ca’Barun drives af danskeren Peter Thomsen, som har mange års erfaring med vindyrkning.  

Den sidste vin i denne smagekasse kommer fra Qimisola, som er specialister i Barbera D’asti. Vi har valgt deres topvin, Il Fratelli. Qimisola er ligeledes drevet af en dansker, Lars Asferg, som lever af at lave vin sammen med hans kone. For ægteparret er der i den grad fokus på kvalitet, derfor er der også her tale om små mængder.

Tryk på “Læs mere” for at læse mere om de 6 topklasse vine i vores nye smagekasse

 

6 flasker enestående Piemonte-vin:

1 fl. Fratelli Ferrero, Barolo Gattera DOCG 2013

(Normalpris: 449 kr.)

Fratelli Ferrero Barolo Gattera 2013 har en fantastisk intens granatrød farve, med en elegant duft af friske røde bær. Især kirsebær og solbær er udpræget i duften, hvor der også er en delikat antydning af vanilje fra fadet.

I smagen er Fratelli Barolo Gattera 2013 særdeles delikat med en flot balance med tanninerne. En mørk, intens smag, som fortsætter længe efter vinen er drukket.  Fratelli Barolo Gattera 2013 er en Barolo i særklasse og bør nydes til kraftige mørke kødretter.

1 fl. Paitin, Barbaresco, Serraboella, DOCG 2016

(Normalpris 550 kr.)

Paitins Nebbiolo’er er alle  remstillet med den samme filosofi. Vinen macererer 3-6 uger på rustfri stålbeholdere, og i slutningen af vinteren omstikkes vinen på træfade, hvori den videreudvikler sig i 18 til 24 måneder. Barbaresco Serraboella leverer den samme nåde og smukke skrøbelighed, som du får i de andre vine i Paitins portefølje. Denne produktion af 9.800 flasker viser en langsom og stabil progression af vilde bær, skovbund, blå blomst, blodappelsin og delikat lakrids eller tjære.

1 fl. Lapo Berti, Langhe Nebbiolo DOC 2018

(Normalpris 270 kr.)

Denne vin kan forveksles med meget god Barolo. Vinen er en klassiker, der afbalancerer blomstersmag med rig frugt.  En let tilgængelig vin, der allerede nu er meget drikkeligt med afrundede, sort bær, læder og krydderi og et strejf af viol og rose. Lapo Berti kan lide at nævne, at reglerne for ‘Langhe Nebbiolo’ generøst tillader op til femten procent af andre autoriserede røde druer, og at hans (korrekt) er en ren Nebbiolo fra vinstokke fra La Morra. 

1 fl La Tribuleira, Albarosso, Cario, DOC 2010

(Normalpris 200 kr.)

La Tribuleira Albarossa kendes på sin uigennemtrængelige farve og en intens og omsluttende bouquet af frisk, moden, mørk frugt, samt lakrids, tobak, kardemomme, balsamiske olier, kakao og blomme. Ganen er lige så intens med en friskhed og sødme af frugt, mens tanninen er godt integreret.

1 fl. Ca’ Barun, Pinot Nero DOC 2018

(Normalpris 220 kr.)

Vingården Ca’Barun eller Casa Barun som på dansk betyder baronens hus er etableret af danskeren  Peter Thomsen i 2007. Ca’Barun har hjemme i byen Santo Stefano Belbo i vinområdet Langhe, som er et smukt bakkelandskab i hjertet Piemonte.  Her producerer dette mikrovineri kvalitetsvine i den absolutte topklasse. Peter Thomsen  har med andre ord fundet nøglen til hvert år at ramme kvaliteten lige i skabet. Den høje kvalitet opnås gennem hårdt arbejde både i marken og i kælderen.

1 fl. Qimisola, Barbera d’Asti, il fratelli DOCG 2016

(Normalpris 250 kr.)

Denne absolut velproducerede Barbera d’Asti-vin er lavet i dualismens tegn: Navnet Il Fratelli er italiensk og betyder brødrene. Brødrene, som den danske vinmand Lars Asferg har i tankerne er først og fremmest  sine egne to sønner Søren og Mikkel, men også et kært gammelt eventyr af H. C. Andersen: To brødre. En historie om to brødre, der hver på sin måde kom til at præge historien, nemlig fysikeren H. C. Ørsted og hans bror statsmanden A. S. Ørsted.

TypeBarolo