Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 17 resultater

Viser alle 17 resultater

  • Nyhed
    Piemonte
    Barolo Bosco Pierangelo 2018
    Bosco Pierangelo 2018
    kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Nyhed
    Piemonte
    Barolo Walter Viberti 2018
    Walter Viberti 2018
    kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Nyhed
    Piemonte
    Barolo Bricco San Pietro 2018
    Bricco San Pietro 2018
    kr.700,00 stykkepris kr.599,00 v. køb af 6 stk.
  • Nyhed
    Piemonte
    Barolo DOCG Castiglione Faletto 2018 Azelia di Luigi Scavino
    2018
    kr.500,00 stykkepris kr.439,00 v. køb af 6 stk.
  • Nyhed
    Piemonte
    Barolo Piero Benevelli 2018
    Piero Benevelli 2018
    kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Nyhed
    Barolo Guido Porro 2018
    Guido Porro 2018
    kr.500,00 stykkepris kr.369,00 v. køb af 6 stk.
  • 17%
    Piemonte
    Barolo 2007 Rocche dell’Annunziala
    Aurelio Settimo 2007
    kr.399,00
  • 13%
    Piemonte
    Barolo 2008 Aurelio Settimo
    2008
    kr.349,00
  • 12%
    Piemonte
    Barolo San Pietro 2011
    Podere Ruggeri Corsini 2011
    kr.299,00
  • Piemonte
    Barolo Bussia 2012
    Podere Ruggeri Corsini 2012
    kr.349,00
  • Piemonte
    Barolo Corsini 2006
    Podere Ruggeri Corsini 2006
    kr.399,00
  • 20%
    Piemonte Smagekasse V. 2
    kr.1.199,00
  • Julepakke23%
    Piemonte
    Piemonte vin smagekasse V. 1,0
    kr.1.499,00
  • Piemonte
    Fratelli Ferrero, Barolo Gattera DOCG 2013
    Fratelli Ferreo 2013
    kr.449,00 stykkepris kr.349,00 v. køb af 6 stk.
  • 20%
    Piemonte
    Barolo 2016 Lapo Berti
    Lapo Berti 2016
    kr.399,00
  • 26%
    Piemonte
    Langhe Nebbiolo, Lapo Berti
    Lapo Berti 2018
    kr.199,00
  • Piemonte
    Ca’Barun Barolo 2017 DOCG
    2017
    kr.399,95

Barolo:Kongernes vin, vinens konge

Sådan lyder det respektindgydende tilnavn, som omgiver barolo vin og det er ikke uden grund, den er fænomenal og en klasse for sig med andre ord – en konge værdig.

Barolo vin produceres i det nordlige Italien, i Piemonte regionen, lidt syd for Torino.

Barolo vin er oftest kendetegnet ved en fyldig, dyb og koncentreret smag i kombination med en gennemtrængende syre og udtalt tanniner. Vinens farve er i den lysere røde ende af den vinrøde skala

De mest toneangivende smage i Barolo vin, er tjære og roser, men kan derudover besidde et bredt spektrum af smagsnoter af både kompleks og eksotiske aromaer, herunder især af bær og mørkere frugter.

Vinene indeholder et moderat til højt alkoholniveau, oftest mellem 13 – 15%.

Det store indhold af de kraftfulde tanniner i Barolo vin, også kaldet garvesyre, gør at den er ideel at indtage sammen med kraftigere tungere mad, såsom fedtholdigt kød eller tungere pastaretter. Vinen viser sig nemlig fra sin smukkeste side, når den indtages i følgeskab af protein. Tanniner har den egenskab, at de binder sig til protein, hvilket resulterer i en langt mere rund smagsoplevelse.

Hvad kendetegner Barolo vin?

Vinen skal som minimum lagre i 38 måneder, heraf 24 måneder på egetræ – fra druerne er høstet, til vinen er klar til at blive lanceret. Lagres vinen i mindst 5 år, inden lancering, kan den opnå status som en Riserva.

Kendetegnet for Baroloen, er at den ældes særdeles godt. Den mere modnet Barolo, antager ofte en mere rustrød nuance end den ellers almene lysere røde farve. Typisk kan Barolo vinen gemmes i alt fra 10-50 år. Barolo vine har tendens til at indeholde et meget højt niveau af tanniner, hvilket betyder, at mange Barolo’er forskønnes smagsmæssigt efter 10 år eller mere. Barolo som vin-region, er den eneste region i Italien, der som geografisk afgrænset område som helhed, har modtaget DOCG klassificeringen kollektivt på tværs af vingårde og vine. Derfor regnes Barolo vinen som en af Italien allerbedste.

DOCG klassificeret (Denominazione di origine controllata e garantita) er den højest opnåelige klassificering, vin kan opnå i Italien. Alle vinproducenter, der ønsker at opnå DOCG, for deres vin, skal lade den smage og analyseres af et dommerpanel af statslicenseret vineksperter. Efter godkendelse af panelet, tappes vinen på flasker og forsegles med et statsligt segl med et nummer. DOCG, er underlagt en række strenge kvalitetskontroller og retningslinjer for vinen og produktionen heraf. Det er kun de bedste vine, der kommer igennem nåleøjet, og opnår denne fornemme udmærkelse.

Barolo vinens historie

For kendere kan Barolo-vine groft sagt deles op i den nye og gamle skole, eller traditionalister og modernister. Den mere moderne Barolo vin, har en knap så kraftig garvesyre som den traditionelle Barolo. Derfor behøver denne nyere version heller ikke samme lagring, og kan derfor nydes tidligere end den traditionelle Barolo. Vin fra den gamle skole, er langtidsmodnet på store gamle træfade, mens man i den nye skole lagre på nye og mindre træfade.

Selvom producenterne synes resultatet, af disse forskelle, gør en verden til forskel, så er begge metoder godkendte indenfor de høje krav, der stilles til en Barolo, og dens kendetegn.

Prøv eventuelt selv om du kan smage forskel på de to.

Barolo vinens vilkår og klima

Kombination af forskellige mescoklima, jordtyper og højder, har stor betydning for Baroloens karakteristika. Visse arealer i områrdet, er langt mere udsatte for vind og vejr end andre – hvilket tilsammen påvirker selve dyrkningen og udviklingen af druerne. I Barolo-området, er den eneste drue, man benytter til vinproduktionen, Nebbiolo druen. Jorden i området, er enten præget af at værende meget sand- eller lerholdig afhængig af om man befinder sig i den østlige eller vestlige del af vinregionen.

Nebbiolo drueklaserne er karakteriseret, som værende meget mørkeblå med et nærmest gråligt lag voks udenpå. Selve druen er lidt aflang og en meget hårdfør skræl. Af druer, der benyttes til vinproduktion, er Nebbiolo, nogle af de, der høstes allersenest – nemlig midt eller sidst i oktober.

Den globale opvarmning har lidt paradoksalt haft en positiv effekt på for produktionen af Barolo-vinen, hvor de stigende sommertemperaturer, og det milde efterår, skaber lavthængende skyer eller decideret tåge, hvilket betyder at druerne sjældent brændes af, af solen, derved for druen bedre betingelser for at sukkerindholdet i druerne øges. Dertil har forbedret teknikker og forvaltning af vingårdene betydet at kvaliteten af vinen kun er gået frem de seneste 20 år.

Produktionen af vine fra Barolo, er meget begrænset, og dette i kombination med vinens høje kvalitet, afspejles i et prisniveau i den høje ende.

Med køb af Baroloen, får du en særdeles eftertragtet og kraftfuld vin. Tilføj vinen til din eksisterende vinsamling og udnyt hele vinens lagringspotentiale, eller nyd den ved den først givne lejlighed– valget er dit. Se hele vores udvalg af Barolo ovenfor og find din favorit.

De 11 Kommuner i Barolo

Området Barolo, består af i alt 11 kommuner.

  • Barolo
  • Castiglione Falletto
  • Serralunga d’Alba
  • La Morra
  • Monforte d’Alba
  • Novello
  • Roddi
  • Verduno
  • Cherasco
  • Diano d’Alba
  • Grinzane Cavour