fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
Barolo vin produceres i det nordlige Italien, i Piemonte regionen, lidt syd for Torino. Barolo vin er oftest kendetegnet ved en fyldig, dyb og koncentreret smag i kombination med en gennemtrængende syre og udtalt tanniner. Vinens farve er i den lysere røde ende af den vinrøde skala
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL
Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

Smagen af Barolo vin

De mest toneangivende smage i en Barolo, er tjære og roser, men kan derudover besidde et bredt spektrum af smagsnoter af både kompleks og eksotiske aromaer, herunder især af bær og mørkere frugter.

Vinene indeholder et moderat til højt alkoholniveau, oftest mellem 13 – 15%.

Det store indhold af de kraftfulde tanniner i Barolo vin, også kaldet garvesyre, gør at den er ideel at indtage sammen med kraftigere tungere mad, såsom fedtholdigt kød eller tungere pastaretter. Vinen viser sig nemlig fra sin smukkeste side, når den indtages i følgeskab af protein. Tanniner har den egenskab, at de binder sig til protein, hvilket resulterer i en langt mere rund smagsoplevelse.

Hvad kendetegner Barolo vin?

Vinen skal som minimum lagre i 38 måneder, heraf 24 måneder på egetræ – fra druerne er høstet, til vinen er klar til at blive lanceret. Lagres vinen i mindst 5 år, inden lancering, kan den opnå status som en Riserva.

Kendetegnet for Baroloen, er at den ældes særdeles godt. Den mere modnet Barolo, antager ofte en mere rustrød nuance end den ellers almene lysere røde farve. Typisk kan Barolo vinen gemmes i alt fra 10-50 år. Barolo vine har tendens til at indeholde et meget højt niveau af tanniner, hvilket betyder, at mange Barolo’er forskønnes smagsmæssigt efter 10 år eller mere. Barolo som vin-region, er den eneste region i Italien, der som geografisk afgrænset område som helhed, har modtaget DOCG klassificeringen kollektivt på tværs af vingårde og vine. Derfor regnes Barolo vinen som en af Italien allerbedste.

DOCG klassificeret (Denominazione di origine controllata e garantita) er den højest opnåelige klassificering, vin kan opnå i Italien. Alle vinproducenter, der ønsker at opnå DOCG, for deres vin, skal lade den smage og analyseres af et dommerpanel af statslicenseret vineksperter. Efter godkendelse af panelet, tappes vinen på flasker og forsegles med et statsligt segl med et nummer. DOCG, er underlagt en række strenge kvalitetskontroller og retningslinjer for vinen og produktionen heraf. Det er kun de bedste vine, der kommer igennem nåleøjet, og opnår denne fornemme udmærkelse.

Barolo vinens historie

For kendere kan Barolo-vine groft sagt deles op i den nye og gamle skole, eller traditionalister og modernister. Den mere moderne Barolo vin, har en knap så kraftig garvesyre som den traditionelle Barolo. Derfor behøver denne nyere version heller ikke samme lagring, og kan derfor nydes tidligere end den traditionelle Barolo. Vin fra den gamle skole, er langtidsmodnet på store gamle træfade, mens man i den nye skole lagre på nye og mindre træfade.

Selvom producenterne synes resultatet, af disse forskelle, gør en verden til forskel, så er begge metoder godkendte indenfor de høje krav, der stilles til en Barolo, og dens kendetegn.

Prøv eventuelt selv om du kan smage forskel på de to.

Barolo vinens vilkår og klima

Kombination af forskellige mescoklima, jordtyper og højder, har stor betydning for Baroloens karakteristika. Visse arealer i områrdet, er langt mere udsatte for vind og vejr end andre – hvilket tilsammen påvirker selve dyrkningen og udviklingen af druerne. I Barolo-området, er den eneste drue, man benytter til vinproduktionen, Nebbiolo druen. Jorden i området, er enten præget af at værende meget sand- eller lerholdig afhængig af om man befinder sig i den østlige eller vestlige del af vinregionen.

Nebbiolo drueklaserne er karakteriseret, som værende meget mørkeblå med et nærmest gråligt lag voks udenpå. Selve druen er lidt aflang og en meget hårdfør skræl. Af druer, der benyttes til vinproduktion, er Nebbiolo, nogle af de, der høstes allersenest – nemlig midt eller sidst i oktober.

Den globale opvarmning har haft en positiv effekt på for produktionen af Barolo-vinen, hvor de stigende sommertemperaturer, og det milde efterår, skaber lavthængende skyer eller decideret tåge, hvilket betyder at druerne sjældent brændes af, af solen, derved for druen bedre betingelser for at sukkerindholdet i druerne øges. Dertil har forbedret teknikker og forvaltning af vingårdene betydet at kvaliteten af vinen kun er gået frem de seneste 20 år.

Produktionen af vine fra Barolo, er meget begrænset, og dette i kombination med vinens høje kvalitet, afspejles i et prisniveau i den høje ende.

Med køb af Baroloen, får du en særdeles eftertragtet og kraftfuld vin. Tilføj vinen til din eksisterende vinsamling og udnyt hele vinens lagringspotentiale, eller nyd den ved den først givne lejlighed– valget er dit. Se hele vores udvalg af Italiensk vin her