10% rabat til alle nye kunder! Brug rabatkoden: velkomst10
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser alle 13 resultater

Viser alle 13 resultater

 • 17%
  Piemonte
  Aurelio Settimo Barolo Rocche Dell’Annunziata 2007
  Aurelio Settimo
  kr.399,00
 • 24%
  Piemonte
  Azienda Agricola Santamaria Capalòt Barolo 2018
  Walter Viberti
  kr.399,00
 • 13%
  Piemonte
  Aurelio Settimo Barolo Rocche Dell’Annunziata 2015
  kr.349,00
 • Piemonte
  Ca’Barun Barolo 2017
  kr.399,95
 • 20%
  Piemonte
  Lapo Berti Barolo Del Comune Di La Morra 2017
  Lapo Berti
  kr.399,00
 • Piemonte
  Bosco Pierangelo Vigna Boiolo Barolo 2018
  Bosco Pierangelo
  kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
 • Piemonte
  Benevelli Piero Barolo Ravera di Monforte 2018
  Piero Benevelli
  kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
 • Piemonte
  Guido Porro V. Lazzairasco Barolo 2018
  Guido Porro
  kr.369,00
 • 8%
  Piemonte
  Aurelio Settimo Barolo Rocche Dell’Annunziata 2008
  kr.459,00
 • 20%
  Piemonte
  Ruggeri Corsini Barolo Bricco San Pietro 2011
  Podere Ruggeri Corsini
  kr.399,00
 • Piemonte
  Ruggeri Corsini Barolo Bussia Corsini 2012
  Podere Ruggeri Corsini
  kr.349,00
 • 20%
  Piemonte
  Azelia Barolo 2018
  Azelia
  kr.399,00
 • 20%
  Piemonte Smagekasse V. 2
  kr.1.199,00

Barolo vin: Kongernes vin, vinens konge

Sådan lyder det respektindgydende tilnavn, som omgiver barolo vin og det er ikke uden grund, den er fænomenal og en klasse for sig med andre ord – en konge værdig.

Barolo vin produceres i det nordlige Italien, i Piemonte regionen lidt syd for Torino.

Barolo vin er som regel kendetegnet ved en fyldig, dyb og koncentreret smag i kombination med en gennemtrængende syre og udtalte tanniner. Vinens farve er i den lysere røde ende af den vinrøde skala.

De mest toneangivende smage i Barolo vin, er tjære og roser, men kan derudover besidde en bred vifte af smagsnoter af både komplekse og eksotiske aromaer, herunder især mørke bær og mørkere frugter.

Barolo vin indeholder et moderat til højt alkoholniveau, oftest mellem 13 – 15%.

Det store indhold af de kraftfulde tanniner i Barolo vin, også kaldet garvesyre, gør at den er ideelt nydes sammen med kraftigere og tungere mad, såsom fedtholdigt kød eller tungere pastaretter. Vinen viser sig nemlig fra sin smukkeste side, når den indtages i følgeskab af protein. Tanniner har den egenskab, at de binder sig til protein, hvilket resulterer i en langt mere afrundet smagsoplevelse.

Hvad kendetegner Barolo vin?

Vinen ligger under specifikke kriterier for at kunne klassificeres som Barolo vin. Vinen skal som minimum lagre i 38 måneder, heraf 24 måneder på egetræ – fra druerne er høstet, til vinen er klar til at blive lanceret. Lagres vinen i mindst 5 år, inden lancering, kan den opnå status som en Riserva.

Kendetegnet for Baroloen, er at den ældes særdeles godt. Den mere modnet Barolo, antager ofte en mere rustrød nuance end den ellers almene lysere røde farve. Typisk kan Barolo vinen gemmes i alt fra 10-50 år. Barolo vine har tendens til at indeholde et meget højt niveau af tanniner, hvilket betyder, at mange Barolo’er forskønnes smagsmæssigt efter 10 år eller mere. Barolo som vin-region, er den eneste region i Italien, der som geografisk afgrænset område som helhed, har modtaget DOCG klassificeringen kollektivt på tværs af vingårde og vine. Derfor regnes Barolo vinen som en af Italien allerbedste.

DOCG klassificeret (Denominazione di origine controllata e garantita) er den højest opnåelige klassificering, vin kan opnå i Italien. Alle vinproducenter, der ønsker at opnå DOCG, for deres vin, skal lade den smage og analyseres af et dommerpanel af statslicenseret vineksperter. Efter godkendelse af panelet, tappes vinen på flasker og forsegles med et statsligt segl med et nummer. DOCG, er underlagt en række strenge kvalitetskontroller og retningslinjer for vinen og produktionen heraf. Det er kun de bedste vine, der kommer igennem nåleøjet, og opnår denne fornemme udmærkelse.

Barolo vinens historie

For kendere kan Barolo-vine groft sagt deles op i den nye og gamle skole, eller traditionalister og modernister. Den mere moderne Barolo vin, har en knap så kraftig garvesyre som den traditionelle Barolo. Derfor behøver denne nyere version heller ikke samme lagring, og kan derfor nydes tidligere end den traditionelle Barolo. Vin fra den gamle skole, er langtidsmodnet på store gamle træfade, mens man i den nye skole lagre på nye og mindre træfade.

Selvom producenterne synes resultatet, af disse forskelle, gør en verden til forskel, så er begge metoder godkendte indenfor de høje krav, der stilles til en Barolo, og dens kendetegn.

Prøv eventuelt selv om du kan smage forskel på de to.

Barolo vinens vilkår og klima

Kombination af forskellige mescoklima, jordtyper og højder, har stor betydning for Baroloens karakteristika. Visse arealer i områrdet, er langt mere udsatte for vind og vejr end andre – hvilket tilsammen påvirker selve dyrkningen og udviklingen af druerne. I Barolo-området, er den eneste drue, man benytter til vinproduktionen, Nebbiolo druen. Jorden i området, er enten præget af at værende meget sand- eller lerholdig afhængig af om man befinder sig i den østlige eller vestlige del af vinregionen.

Nebbiolo drueklaserne er karakteriseret, som værende meget mørkeblå med et nærmest gråligt lag voks udenpå. Selve druen er lidt aflang og en meget hårdfør skræl. Af druer, der benyttes til vinproduktion, er Nebbiolo, nogle af de, der høstes allersenest – nemlig midt eller sidst i oktober.

Den globale opvarmning har lidt paradoksalt haft en positiv effekt på for produktionen af Barolo-vinen, hvor de stigende sommertemperaturer, og det milde efterår, skaber lavthængende skyer eller decideret tåge, hvilket betyder at druerne sjældent brændes af, af solen, derved for druen bedre betingelser for at sukkerindholdet i druerne øges. Dertil har forbedret teknikker og forvaltning af vingårdene betydet at kvaliteten af vinen kun er gået frem de seneste 20 år.

Produktionen af vine fra Barolo, er meget begrænset, og dette i kombination med vinens høje kvalitet, afspejles i et prisniveau i den høje ende.

Med køb af Baroloen, får du en særdeles eftertragtet og kraftfuld vin. Tilføj vinen til din eksisterende vinsamling og udnyt hele vinens lagringspotentiale, eller nyd den ved den først givne lejlighed– valget er dit. Se hele vores udvalg af Barolo ovenfor og find din favorit.

De 11 Kommuner i Barolo

Området Barolo, består af i alt 11 kommuner.

 • Barolo
 • Castiglione Falletto
 • Serralunga d’Alba
 • La Morra
 • Monforte d’Alba
 • Novello
 • Roddi
 • Verduno
 • Cherasco
 • Diano d’Alba
 • Grinzane Cavour

 

Barolo årgange

Vi tilbyder hos Buus Vine en bred vifte af Barolo vin i mange forskellige årgange. Vinen varierer  meget fra år til år, derfor ryger  nogen årgange i glemmebogen, mens andre lever videre og bliver symboler på områdets ypperste vine.

Her på siden finder Barolo vin fra 2006, vore ældste Barolo frem til 2016, den bedste årgang nogensinde.