fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING

Bordeaux

Rosé Clairet de Lisennes

  • Château de Lisennes
DKK110,00 STYKPRIS DKK89,00 v. køb af 6 flasker

40 på lager

STK.Pris
6 eller mere DKK89,00 FØR DKK110,00

Frugtig rosé

Den udtryksfulde næse er markeret med noter af røde frugter, herunder kirsebær, jordbær og hindbær. Meget flot friskhed i munden med et silkeagtigt angreb. Vinen har en lang og frisk finish.

Clairet kan med fordel drikkes køleskabskold som aperitif, og i sommermånederne til picnic eller grillretter på en varm aften.

 

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château de Lisennes
Type Rosévin
Druer Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Alkoholprocent 12 % vol
Flaskestørrelse 750 ml
Serveringsforslag Grill, salater, forretter, fisk
  • GRATIS FRAGT Fri levering fra første flaske
  • EGEN VINIMPORT Vi importerer direkte fra vingården
  • 100% Tilfredshedsgaranti Vi giver dig 100 % tilfredshedsgaranti
trustpilot 5 star

Historien bag Rosé Clairet de Lisennes

I 11–12 hundredetallet fremstillede man vin markant anderledes, end man gør i dag. Flaskelagring eksisterede ikke, og vinen blev opbevaret på fad. Den blev skænket op, og overskuddet efter måltidet blev hældt tilbage på fadet. Fadene blev hverken toppet op eller lukket forsvarligt, og vinen var i konstant kontakt med omgivelserne. Vinen skulle derfor drikkes ung, helst allerede i foråret efter høsten. De fleste hvidvine kunne drikkes kort efter gæringen. Rødvinene skulle lagre lidt for at dulme på bitterstoffer og urenheder. For at frembringe en vin, der kunne drikkes meget tidligt, blev grønne og blå druer blandet efter høsten, presset, og gæret sammen. Vinen blev roséagtig og fik navnet Clairet. Det er en betegnelse, der i Storbritannien har hængt på vinene fra Bordeaux indtil i dag, hvor man stadig benævner rødvinene fra Bordeaux som ”Claret”.

I dag produceres Clairet som en rosé, hvor mosten har længere kontakt med drueskallerne, og vinen fremstår derfor som en mellemting mellem en hvidvin og en rødvin. Clairet er meget mørkere i farven end en Bordeaux Rosé. Vinen kan produceres i hele Bordeaux regionen. Det er ofte Merlot, der dominerer i disse vine, men også Bordeaux’ andre blå druetyper kan indgå. Vinen har ofte en lækker indbydende og appetitvækkende duft af jordbær, ribs eller granatæbler. Det er friske og læskende vine med en silkeagtig struktur, og ofte med et moderat til lille tanninbid.

 

TUSIND TAK FOR DIN INTERESSE
Vi har sendt dig en e-mail med en 10% rabatkode, som du kan indløse i forbindelse med dit næste køb.
FÅ 10% PÅ DIT NÆSTE KØB
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tempererede, velskænkede nyheder, aromatiske tilbud og 10% på dit næste køb hos Buus Vine.