Arrighi-familiens vingård på 9 hektar var i begyndelsen af 1970erne kun på 2 hektar. Efter at have været gennem en lang periode af mere eksperimentel karakter har man i nyere tid investeret i nye vinstokke, der danner basis for nutidens produktion. Arrighi-familien er dog stadig i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Seneste fornyelse er dog en tilbagevenden til den oprindelige lagring på mandshøje terracotta-amfora’er, der hver rummer 800 liter vin! Amfora’erne er fremragende til at lave vin i; Den porøse struktur i terracottaen tillader en perfekt passage af ilt som giver en optimal modning af røde vine.
Ikke kun vinproduktionen fylder i familien Arrihis liv: Antonio Arrighi har eksempelvis vundet adskillige Ironman-konkurrencer. To af vores fire vine fra Arrighi er produceret i terracotta-amfora’er, nemlig hvidvinen Hermia og rødvinen Tresse. Arrighi-gården ligger i den østlige del af øen Elba, på bakkerne bag bugten Porto Azzurro inden for det toscanske øhavs nationalpark.
Lang tids lagring på 800-liters terracotta-amforaer efterfulgt af flaskelagring. Sangiovese, Syrah, Sagrantino er druesorterne.