• GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING

Elba

Tresse Anfora Rosso IGT

  • Arrighi
  • 2016
DKK299,00 STYKPRIS DKK199,00 v. køb af 6 flasker

16 på lager

STK.Pris
6 eller mere DKK199,00 FØR DKK299,00

Den italienske ø Elba, der ligger ud for den toscanske kyst kan frembyde en imponerende vinproduktion. Den producerede mængde er dog ikke større end den rækker til øens eget forbrug og det voksende antal turister, samt en lille del til eksport. Buus Vine er derfor stolt af at kunne præsentere vine fra den lille vingård Azienda Agricola Arrighi der ligger idyllisk i bakkerne bag Poto Azzurro. Allerede den romerske officer og historiker Plinius den Ældre betegnede Elba som ”den vinrige ø”. Under Napoleon Bonapartes 100 dages eksil på Elba nød vinproducenterne godt af Napoleons store indsigt i vinproduktionen.

Land Italien
Område Elba
Producent Arrighi
Druer Syrah, Sagrantino, Sangiovese,
Alkoholprocent 14 % vol
Flaskestørrelse 750 ml
Serveringsforslag Vildtkød og vildsvin. Kødfulde retter, fed fisk.
  • GRATIS FRAGT Fri levering fra første flaske
  • EGEN VINIMPORT Vi importerer direkte fra vingården
  • 100% Tilfredshedsgaranti Vi giver dig 100 % tilfredshedsgaranti
trustpilot 5 star

Arrighi-familiens vingård  på 9 hektar var i begyndelsen af 1970erne  kun på 2 hektar. Efter at have været gennem en lang periode af mere eksperimentel karakter har man i nyere tid investeret i nye vinstokke, der danner basis for nutidens produktion. Arrighi-familien er dog stadig i spændingsfeltet mellem tradition og fornyelse. Seneste fornyelse er dog en tilbagevenden til den oprindelige lagring på mandshøje terracotta-amfora’er, der hver rummer 800 liter vin! Amfora’erne er fremragende til at lave vin i; Den porøse struktur i terracottaen tillader en perfekt passage af ilt som giver en optimal modning af røde vine.

Ikke kun vinproduktionen fylder i familien Arrihis liv: Antonio Arrighi har eksempelvis vundet adskillige Ironman-konkurrencer. To af vores fire vine fra Arrighi er produceret i terracotta-amfora’er, nemlig hvidvinen Hermia og rødvinen Tresse. Arrighi-gården ligger i den østlige del af øen Elba, på bakkerne bag bugten Porto Azzurro inden for det toscanske øhavs nationalpark.

Lang tids lagring på 800-liters terracotta-amforaer efterfulgt af  flaskelagring. Sangiovese, Syrah, Sagrantino er druesorterne.

TUSIND TAK FOR DIN INTERESSE
Vi har sendt dig en e-mail med en 10% rabatkode, som du kan indløse i forbindelse med dit næste køb.
FÅ 10% PÅ DIT NÆSTE KØB
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tempererede, velskænkede nyheder, aromatiske tilbud og 10% på dit næste køb hos Buus Vine.