Barbaresco Vallegrande er lavet på Nebbiolo druer fra marken af samme navn nær landsbyen Treiso. På den 3 ha’s store parcel er vinstokkene plantet i 1971, 1985 og 2000. Generelt bliver druerne på Vallegrande høstet ret sent (slutningen af september til midt i oktober), da marken vender mod ves ... LÆS MERE
Barbaresco Vallegrande er lavet på Nebbiolo druer fra marken af samme navn nær landsbyen Treiso. På den 3 ha’s store parcel er vinstokkene plantet i 1971, 1985 og 2000. Generelt bliver druerne på Vallegrande høstet ret sent (slutningen af september til midt i oktober), da marken vender mod vest og udsættes ofte for store temperaturforskelle. Det giver et langt modningsforløb og derfor mere koncentrerede og aromatiske vine. Samtidig giver de ældre vinstokke en god koncentration og i øvrigt fremragende resultater i tørre årgange, hvor yngre vinstokke lider af manglen på vand.
Gæringen foregår på tank og vinen bliver derefter modnet på store fade af slavonsk eg.Vinen har en dyb, mørkerød farve. I næsen finder man modne, bløde toner af chokolade og kaffe. Smagen er mere delikat, end man forventer efter duften. Her finder man nuancer af kakao, men også lækre, krydrede toner af solbær, anis og vilde kirsebær. En god sammensætning af mørke og lysere, friske toner. Den slutter blødt og harmonisk, nærmest velouragtigt. Barbaresco Vallegrande egner sig til de fleste kødretter med kalv, okse og vildt.
Druer | Nebbiolo |
Producent | La Tribuleira |