Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser 1–18 af 31 resultater

Viser 1–18 af 31 resultater

  • Nyhed17%
    Piemonte
    2007 Barolo Rocche dell’Annunziala
    Aurelio Settimo 2007
    kr.399,00
  • Nyhed
    Piemonte
    2018 Capalòt Barolo Azienda Agricola Santamaria
    Walter Viberti 2018
    kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • 22%
    Ca’Barun Barbaresco Riserva Giacosa 2017
    kr.299,00
  • 13%
    Piemonte
    Barolo 2015 Aurelio Settimo
    2015
    kr.349,00
  • 13%
    Barolo 2009 Aurelio Settimo
    kr.349,00
  • Piemonte
    Ca’Barun Barolo 2017 DOCG
    2017
    kr.399,95
  • 20%
    Piemonte
    Barolo 2017 Lapo Berti
    Lapo Berti
    kr.399,00
  • Piemonte
    Barbaresco Paitin Basarin 2019
    Paitin 2019
    kr.550,00 stykkepris kr.459,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Barbaresco Renato Fenocchio 2018
    Renato Fenocchio 2018
    kr.500,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Barbaresco Lano Gianluigi 2018
    Lano Gianluigi 2018
    kr.425,00 stykkepris kr.349,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Barbaresco Cascina Alberte 2019
    Cascina Alberte 2019
    kr.425,00 stykkepris kr.349,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Barbaresco Morra Gabriele 2019
    Morra Gabriele 2019
    kr.499,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Barbaresco Franco Rocca 2016
    Franco Rocca 2016
    kr.500,00 stykkepris kr.449,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Barbaresco Agricola Molino Ausario 2019
    Agricola Molino SSA 2019
    kr.500,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Barbaresco Gallina Ugo Lerquio 2016
    Gallina 2016
    kr.549,00 stykkepris kr.449,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Barolo Bosco Pierangelo 2018
    Bosco Pierangelo 2018
    kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    2018 Barolo Ravera di Monforte Benevelli Piero
    Piero Benevelli 2018
    kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    2018 V. Lazzairasco Barolo Guido Porro
    Guido Porro 2018
    kr.500,00 stykkepris kr.369,00 v. køb af 6 stk.

Hvad er Nebbiolo vin?

Nebbiolo vin er Italiens konge indenfor vinproduktionen. Til navn som følger af druens store vine, Barolo. og Barbaresco Druen kommer oprindeligt fra Piemonte, hvor den giver os vine med enestående intensitet og stor kraft.

Nebbiolo druen har en lang historie i Piemontes vinkultur. Druen omtales allerede af antikkens centrale historiker, Plinius den ældre fra det 1. århundrede. Det er her, at der for første gang beskriver en drue, der kan ”tåle tåge” ved navn, Nebulis.  Dermed har vi det historiske startskud for en drue, som bliver målestok for kvalitetsvin verden over og ikke mindst, central i vor tids drikkevaner.

Nebbiolo vin og de historiske startskud

Efter Romerrigets fald i det 5. århundrede, stod vindyrkning i Piemonte på vågeblus, og havde ikke nogen særlig central skikkelse. Piemonte var på dette tidspunkt blot et gennemmarchområde for de konkurrerende stormagter, der kæmpede om vakuummet, som Romerriget efterlod. Dem som griber faklen og bringer vindyrkningen videre fra dette lavpunkt, er de lokale munkefællesskaber. Først da denne tumult falder til ro, bliver der plads til en udvikling, som har lagt fundamentet for dyrkning af Nebbiolo vin, som vi kender og elsker, Nebbiolo.

I begyndelsen af 1200-tallet, er der igen, i arkiver fra kommunen La Morra, tale om en indfødt druesort, som har tilpasset sig områdets klimatiske forhold.  Denne, nu velsete drue, bliver i større grad kendetegnene for området og i 1758 bestemmer byen Alba, ved lov at det skal være forbudt at indføre vin fra andre vindistrikter.

Nebbiolo vin, fundamentet for et mest mesterværk.

I det 19. århundrede begynder man at fremstille den første tørre rødvin på Nebbiolo druen. Hidtil har man fortrukket de søde og mousserende vin, som har holdt en klar første plads i Piemonte. Denne nyskabelse i området, kan føres tilbage til statsmanden, Camillo Cavour. Han hidkalder i 1850 den franske ønolog Louis Oudart, med henblik på at udvikle en tør og langt levende rødvin, inspireret af de franske storebrødre fra Bordeaux.  Resultatet er en kraftig og  tør rødvin, med oprindelsesbetegnelsen Barolo.

De mange typer Nebbiolo vin

Denne nye vintype høster stor anerkendelse, også hos de franske konkurrenter. Dens succes beror ikke udelukkende på smag, men til dels tilfældighedernes gang. i 1800-tallet at ødelægges tæt på alle vinmarker i Piemonte, men Nebbiolo går fri. Et heldigt sammentraf, der er central for dens store udbredelse.

Selvom anderkendelsen er stor, er mængderne ikke nærmest ubetydelige, sammenlignet med andre lokale sorter, og knap 3 % af den samlede høst består af Nebbiolo. Det skyldes ikke blot, at Nebbiolo stiller store krav til jorbund og klima, men at vinavlerne simpelthen foretrak en anden lokal druesorter Barbera og Dolcetto. Disse to lokale druer er markant nemmere at dyrke og har et langt større udbytte fordi de ikke er underlagt lignende skrappe krav.

Nebbiolo vin og dens konkurrenter

Nebbiolo har på den måde lagt grundlaget for Piemontes prestige, men der er andre spillere som i senere tid kommer til at stjæle rampelyset. Den konkurrerende druesort Barbera, har ligesom Nebbiolo vin, altid været nydt af de lokale Piemontersere. Ca. halvdelen af vinmarkerne er tilplantet med Barbera. Den store udbredelse af Barbera druen, har selvfølgelig økonomiske grunde. Barbera druen er ligesom Nebbiolo, en indfødt stolthed, der har været brugt siden 1300.  Ligesom Nebbiolo, kom Barbera druen sejrende igennem vinlusskandalen i 1800-tallet.