0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
Filter & sortering
Filtrer udvalg

Viser 1–18 af 25 resultater

Viser 1–18 af 25 resultater

  • 17%
    Piemonte
    Aurelio Settimo Barolo Rocche Dell’Annunziata 2007
    Aurelio Settimo
    kr.399,00
  • 24%
    Piemonte
    Azienda Agricola Santamaria Capalòt Barolo 2018
    Walter Viberti
    kr.399,00
  • 22%
    Ca’Barun Barbaresco Riserva Giacosa 2017
    kr.299,00
  • 22%
    Piemonte
    Aurelio Settimo Barolo Rocche Dell’Annunziata 2015
    kr.349,00
  • Piemonte
    Ca’Barun Barolo 2017
    kr.399,95
  • 20%
    Piemonte
    Lapo Berti Barolo Del Comune Di La Morra 2017
    Lapo Berti
    kr.399,00
  • Piemonte
    Paitin Barbaresco Basarin 2019
    Paitin
    kr.550,00 stykkepris kr.459,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Fenocchio Renato Barbaresco Rombone 2018
    kr.500,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Lano Gianluigi Barbaresco Rocche Massalupo 2018
    kr.425,00 stykkepris kr.349,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Cascina Alberta Barbaresco Giacone 2019
    kr.315,00
  • Piemonte
    Morra Gabriele Barbaresco 2019
    kr.499,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Franco Rocca Albesani Barbaresco 2016
    kr.500,00 stykkepris kr.449,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Molino Ausario Agricola Barbaresco 2019
    kr.500,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Ugo Lequio Gallina Barbaresco 2016
    Gallina
    kr.549,00 stykkepris kr.449,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Bosco Pierangelo Vigna Boiolo Barolo 2018
    Bosco Pierangelo
    kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Benevelli Piero Barolo Ravera di Monforte 2018
    Piero Benevelli
    kr.525,00 stykkepris kr.399,00 v. køb af 6 stk.
  • Piemonte
    Guido Porro V. Lazzairasco Barolo 2018
    Guido Porro
    kr.369,00
  • Piercario Culasso Duesoli Faset Barbaresco DOCG 2018
    Duesole Faset
    kr.425,00 stykkepris kr.349,00 v. køb af 6 stk.

Hvad er Nebbiolo vin?

Nebbiolo vin er Italiens konge indenfor vinproduktionen. Til navn som følger af druens store vine, Barolo. og Barbaresco Druen kommer oprindeligt fra Piemonte, hvor den giver os vine med enestående intensitet og stor kraft.

Nebbiolo druen har en lang historie i Piemontes vinkultur. Druen omtales allerede af antikkens centrale historiker, Plinius den ældre fra det 1. århundrede. Det er her, at der for første gang beskriver en drue, der kan ”tåle tåge” ved navn, Nebulis.  Dermed har vi det historiske startskud for en drue, som bliver målestok for kvalitetsvin verden over og ikke mindst, central i vor tids drikkevaner.

Nebbiolo vin og de historiske startskud

Efter Romerrigets fald i det 5. århundrede, stod vindyrkning i Piemonte på vågeblus, og havde ikke nogen særlig central skikkelse. Piemonte var på dette tidspunkt blot et gennemmarchområde for de konkurrerende stormagter, der kæmpede om vakuummet, som Romerriget efterlod. Dem som griber faklen og bringer vindyrkningen videre fra dette lavpunkt, er de lokale munkefællesskaber. Først da denne tumult falder til ro, bliver der plads til en udvikling, som har lagt fundamentet for dyrkning af Nebbiolo vin, som vi kender og elsker, Nebbiolo.

I begyndelsen af 1200-tallet, er der igen, i arkiver fra kommunen La Morra, tale om en indfødt druesort, som har tilpasset sig områdets klimatiske forhold.  Denne, nu velsete drue, bliver i større grad kendetegnene for området og i 1758 bestemmer byen Alba, ved lov at det skal være forbudt at indføre vin fra andre vindistrikter.

Nebbiolo vin, fundamentet for et mest mesterværk.

I det 19. århundrede begynder man at fremstille den første tørre rødvin på Nebbiolo druen. Hidtil har man fortrukket de søde og mousserende vin, som har holdt en klar første plads i Piemonte. Denne nyskabelse i området, kan føres tilbage til statsmanden, Camillo Cavour. Han hidkalder i 1850 den franske ønolog Louis Oudart, med henblik på at udvikle en tør og langt levende rødvin, inspireret af de franske storebrødre fra Bordeaux.  Resultatet er en kraftig og  tør rødvin, med oprindelsesbetegnelsen Barolo.

De mange typer Nebbiolo vin

Denne nye vintype høster stor anerkendelse, også hos de franske konkurrenter. Dens succes beror ikke udelukkende på smag, men til dels tilfældighedernes gang. i 1800-tallet at ødelægges tæt på alle vinmarker i Piemonte, men Nebbiolo går fri. Et heldigt sammentraf, der er central for dens store udbredelse.

Selvom anderkendelsen er stor, er mængderne ikke nærmest ubetydelige, sammenlignet med andre lokale sorter, og knap 3 % af den samlede høst består af Nebbiolo. Det skyldes ikke blot, at Nebbiolo stiller store krav til jorbund og klima, men at vinavlerne simpelthen foretrak en anden lokal druesorter Barbera og Dolcetto. Disse to lokale druer er markant nemmere at dyrke og har et langt større udbytte fordi de ikke er underlagt lignende skrappe krav.

Nebbiolo vin og dens konkurrenter

Nebbiolo har på den måde lagt grundlaget for Piemontes prestige, men der er andre spillere som i senere tid kommer til at stjæle rampelyset. Den konkurrerende druesort Barbera, har ligesom Nebbiolo vin, altid været nydt af de lokale Piemontersere. Ca. halvdelen af vinmarkerne er tilplantet med Barbera. Den store udbredelse af Barbera druen, har selvfølgelig økonomiske grunde. Barbera druen er ligesom Nebbiolo, en indfødt stolthed, der har været brugt siden 1300.  Ligesom Nebbiolo, kom Barbera druen sejrende igennem vinlusskandalen i 1800-tallet.