fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING
Nebbiolo er Italiens konge indenfor druesorter. Druen kommer oprindeligt fra Piemonte, hvor den giver os vine med enestående intensitet og stor kraft. Nedenfor finder du vores udvalg af Nebbiolo vin.
HUSK … VI HAR GRATIS FRAGT PÅ ALLE PRODUKTER!
FILTER NULSTIL

Viser alle 12 resultater

Fantastik service, udvalg, priser og ikke mindst service! Hurtig svar, da jeg oplevede problemer med en rabatkode! Kan varmt anbefales!
Trustpilot
Value for money
Helt igennem top service med direkte og personlig levering på adressen. Særlig kan jeg anbefale Corteforte Concentus 2011, kraftig med god fylde og afrundet eftersmag.
Trustpilot
Altid god og hurtig kundeservice, eneste problem er at jeg syntes der er for lidt i flaskerne, man når ihvert fald bunden hurtigt :-)
Trustpilot
Spændende vine også de økologiske. Professionel og venlig betjening.
Trustpilot
Spændende og alsidigt udvalg af vine.
Sortimentet af vine passer både til forskellige lejligheder og årstider.
Der er hurtig levering.
Trustpilot
Har ikke smagt vinen endnu men hjemmeside og forsendelse gik fint
Trustpilot
God og sikker bestilling. God forklaring eller beskrivelse af vinen
Trustpilot
Lækker vin god og personlig service. En fantastisk vinoplevelse, absolut ingen hovedpine, trods en noget anselig mængde 😄👍 - Kan absolut anbefales.
Trustpilot
Hurtig levering og super service
Glimrende vin. Levering lige til døren samme dag som vi bestilte. Super service
Trustpilot

 

Værd at vide om Nebbiolo vin

Nebbiolo vin har han en lang historie i Piemontes vinkultur. Druen omtales allerede af antikkens centrale historiker, Plinius den ældre fra det 1. århundrede. Han beskriver en drue, der kan ”tåle tåge” ved navn, Nebulis.  Dermed har vid et historiske startskud for en drue, som bliver målestok for kvalitetsvin verden over og ikke mindst, central i vore tids drikkevaner

Efter Romerrigets fald i det 5. århundrede, stod vindyrkning i Piemonte på vågeblus, og havde ikke nogen særlig central skikkelse. Piemonte var på dette tidspunkt blot et gennemmarchområde for de konkurrerende stormagter, der kæmpede om vakuummet, som Romerriget efterlod. Dem som griber faklen og bringer vindyrkningen videre fra dette lavpunkt, er de lokale munkefællesskaber. Først da denne tumult falder til ro, bliver der plads til en udvikling, som har lagt fundamentet for dyrkning af denne drue, som vi kender og elsker, Nebbiolo.

Nebbiolo vin og dets historiske startskud

Efter Romerrigets fald i det 5. århundrede, stod vindyrkning i Piemonte på vågeblus, og havde ikke nogen særlig central skikkelse. Piemonte var på dette tidspunkt blot et gennemmarchområde for de konkurrerende stormagter, der kæmpede om vakuummet, som Romerriget efterlod. Dem som griber faklen og bringer vindyrkningen videre fra dette lavpunkt, er de lokale munkefællesskaber. Først da denne tumult falder til ro, bliver der plads til en udvikling, som har lagt fundamentet for dyrkning af denne drue, som vi kender og elsker, Nebbiolo.

I begyndelsen af 1200-tallet, er der igen, i arkiver fra kommunen La Morra, tale om en indfødt druesort, som har tilpasset sig områdets klimatiske forhold.  Denne, nu velsete drue, bliver i større grad kendetegnene for området og i 1758 bestemmer byen Alba, ved lov at det skal være forbudt at indføre vin fra andre vindistrikter.

Nebbiolo, fundamentet for et mest mesterværk.

I det 19. århundrede begynder man at fremstille den første tørre rødvin på Nebbiolo. Hidtil har man fortrukket de søde og mousserende vin, som har holdt en klar første plads i Piemonte. Denne nyskabelse i området, kan føres tilbage til statsmanden, Camillo Cavour. Han hidkalder i 1850 den franske ønolog Louis Oudart, med henblik på at udvikle en tør og langt levende rødvin, inspireret af de franske storebrødre fra Bordeaux.  Resultatet er en kraftig og  tør rødvin, med oprindelsesbetegnelsen Barolo.

Denne nye vintype høster stor anerkendelse, også hos de franske konkurrenter. Dens succes beror ikke udelukkende på smag, men til dels tilfældighedernes gang. i 1800-tallet at ødelægges tæt på alle vinmarker i Piemonte, men Nebbiolo går fri. Et heldigt sammentraf, der er central for dens store udbredelse.

Selvom anderkendelsen er stor, er mængderne ikke nærmest ubetydelige, sammenlignet med andre lokale sorter, og knap 3 % af den samlede høst består af Nebbiolo. Det skyldes ikke blot, at Nebbiolo stiller store krav til jorbund og klima, men at vinavlerne simpelthen foretrak en anden lokal druesorter Barbera og Dolcetto. Disse to lokale druer er markant nemmere at dyrke og har et langt større udbytte fordi de ikke er underlagt lignende skrappe krav.

Nebbiolo og dens konkurrenter

Nebbiolo har på den måde lagt grundlaget for Piemontes prestige, men der er andre spillere som i senere tid kommer til at stjæle rampelyset. Den konkurrerende druesort Barbera, har ligesom Nebbiolo, altid været nydt af de lokale Piemontersere. Ca. halvdelen af vinmarkerne er tilplantet med Barbera. Den store udbredelse af Barbera druen, har selvfølgelig økonomiske grunde. Barbera druen er ligesom Nebbiolo, en indfødt stolthed, der har været brugt siden 1300.  Ligesom Nebbiolo, kom Barbera druen sejrende igennem vinlusskandalen i 1800-tallet.