Château De Lisennes laver nogle af de mest indbydende og forførende Crémanter Frankrig kan tilbyde!
Crémant de Bordeaux rosé er alt hvad en mousserende rosévin skal være; delikat mousserende med et elegant lyserødt skær, frugtige aromaer og aromatisk næse. Afrundet og velafbalanceret gane med smag a ... LÆS MERE
Château De Lisennes laver nogle af de mest indbydende og forførende Crémanter Frankrig kan tilbyde!
Crémant de Bordeaux rosé er alt hvad en mousserende rosévin skal være; delikat mousserende med et elegant lyserødt skær, frugtige aromaer og aromatisk næse. Afrundet og velafbalanceret gane med smag af modne røde bær. Crémant er et sjovt indspark til middagen og kan give en klassisk hvidvin kamp til stregen, til for eksempel risotto.
For at nyde den bedst muligt anbefaler vi at lade den “trække vejret” 15-20 minutter før servering
Serveringstemperatur: 8-10°C
Fremstilling
Crémant de Bordeaux Fra Château de Lisennes laves på Merlot og Cabernet Franc druer. Når gæring er overstået, fortsættes lagringen af vinen på flasken. Her foregår den karakteristiske proces, kendt fra Champagne, hvor flasken langsom vendes fra liggende til vandret position, så bundfaldet kan skilles fra vinen via den navnkyndige metode, ”dégorgement”.
Om producenten
Château de Lisennes ligger på den østlige bred af Garonnefloden ved bakkerne i Entre-deux-mers. Her drager vinstokkene fordel af et mildt oceanisk klima. Foråret kommer tidligt, somrene er varme og vintrene milde. Sammen med områdets lerholdige jord fremstilles der nogle enormt aromatiske og elegante vine.
Château Lisennes drives i dag af 12. generation
Lisennes ligger på den østlige bred af Garonne ved bakkerne i Entre-deux-mers. Her drager vinstokkene fordel af et mildt oceanisk klima. Foråret kommer tidligt, somrene er varme og vintrene milde, hvilket bidrager til nogle enormt elegante vin. Lisennes ligger i byen Tresses centralt i Bordeaux. Det meste af jorden her er ler og kalkholdig, hvilket giver gunstige betingelser for vinen.
Som enhver anden håbefuld søn arbejder Jean-Luc Soubie hårdt og med store ambitioner. Intet er overladt til tilfældighederne. Jean-Luc arbejder med stor vinkyndig indsigt. Hans store indsats blev for alvor realiseret i 2009 da Château Lisennes blev certificeret økologisk. Han nævner stolt, at Château Lisennes var den første certificeret økologiske vinmark i området.