Unik mikroproducent med en årlig produktion på kun 5.000 flasker.
“Brunello – den bedste vin i Italien” sådan siger man om Brunelloen – og nu er der føjet et nyt led til denne lange perlerække af topvine. Monaci, der er en lille vingård i den sydlige del af Montalcino kommune ... LÆS MERE
Unik mikroproducent med en årlig produktion på kun 5.000 flasker.
“Brunello – den bedste vin i Italien” sådan siger man om Brunelloen – og nu er der føjet et nyt led til denne lange perlerække af topvine. Monaci, der er en lille vingård i den sydlige del af Montalcino kommunen, drives alf Loriano Monaci og hans kone Rosalba. Vinproduktionen begyndte i 2010 og har været støt voksende siden. Da Monaci kun vi bruge de allerbedste druer til topvinen er produktionen i øjeblikket omkring 5.000 flasker Brunello.
Selv om Loriano Monaci først begyndte produktion under eget label – Monaci – i 2010 er han bestemt ikke nogen novice med hensyn til produktion af vin. Han har nemlig haft ansvar for vinifikation af vin hos andre vingårde i Montalcino. Nu kom tiden til at overtage den fædrende gård -og komme i gang med sin egen produktion.
Brunello di Montalcino er en DOCG-rødvin, der alene produceres Montalcino. Vinificeringen, lagringen og aftapningen på flasker foregår altsammen her, sådan er de strenge regler der er udstukket af “Consorzio Del Vino Brunello Di Montalcino”. Området er kendt for sine intensive jordbunds- og klimaforhold, som har været med til at producere nogle af Italiens mest imponerende vine. Vinhuset producerer en enkelt årgang Brunello di Montalcino hvert år, og vinen lagres på egetræsfade i mindst fire år, før den tappes på flaske. Det er en fyldig og velafbalceret rødvin med aromaer af vanilje, modne kirsebær og kakaopulver.