Fyldig rødvin med masser af POWER
Denne anmelderroste rødvin fra de populære vinhus, La Spinosa, kaster sig ud af glasset med en en hypnotiserende rød farve, som hænger tæt på glasset. Næsen er dominerede af aromaer af grapefrugter samt sorte kirsebær. Smagen er elegant med noter af mørk frugt og ve ... LÆS MERE
Fyldig rødvin med masser af POWER
Denne anmelderroste rødvin fra de populære vinhus, La Spinosa, kaster sig ud af glasset med en en hypnotiserende rød farve, som hænger tæt på glasset. Næsen er dominerede af aromaer af grapefrugter samt sorte kirsebær. Smagen er elegant med noter af mørk frugt og velafbalanceret tanniner. Et ideelt match til rødt kød fra grillen.
Fremstilling
Fremstilling af denne top vin, begynder med 6 måneder i franske egefade, efterfulgt af 18 måneder på mellemstore fade, de såkaldte Tonneaux. Herefter modnes den yderligere 6 måneder på flaske.
Producenten
Langt før økologi kom på alles læber var La Spinosa i fuld gang med økologisk produktion. Fire økotosser købte en ruin i Barberino Di Val D’Elsa i Toscana. Økotosserne er idémanden Gianfranco Ossola samt vennerne Danilo Presezzi, Claudia Caccetta og Damiano Videsott. De grundlagde vinhuset i 1982 med stor kærlighed til Toscana og erfaring med vinene derfra.
Barberino De Val D’Elsa er en dal ca 25 km syd for Firenze. Her dyrkes der økologisk. Ikke alene vin, men også oliven, bær og grøntsager. Anerkendelserne er gennem årene mange. Medaljer i guld, sølv og bronze er det blevet til.