Zinfandel er en hybriddrue, der er beslægtet med Sangiovese og Primitivo. Den deler disse druers karakteristika med et højt indhold af phenolsyre og aromaer af bær, krydderier og læder. Som sådan passer den godt sammen med mad som pizza og pasta. Forskellene mellem Zinfandel og Primitivo er dog vigtige at være opmærksom på, hvis du er på udkig efter en bestemt slags vin til dit måltid!
Zinfandel er i sig selv en sort, der sandsynligvis er hjemmehørende i Kroatien.
Zinfandel er en sort, der sandsynligvis stammer fra Kroatien. Den blev bragt til USA i det 19. århundrede og blev kendt som Californiens “heritage grape”.
Zinfandel har været anvendt til vinfremstilling siden omkring 1850, hvor den første gang blev plantet på italiensk jord. Druen menes at stamme fra Kroatien, men der findes ingen dokumentation for dens nøjagtige oprindelse; man troede dog engang, at zinfandel kun kunne dyrkes i Italien, fordi dette område havde været hjemsted for nogle af Europas mest kendte vinregioner som Piemonte og Toscana i århundreder, før denne plante kom dertil.
I det 19. århundrede blev Zinfandel bragt til USA.
I det 19. århundrede blev Zinfandel bragt til USA. Den blev først plantet i Californien og spredte sig derefter til New York, Texas og Florida.
Zinfandel er kendt som Californiens “kulturarvsdrue”, fordi den er blevet dyrket på denne stats jord i hundreder af år, før den blev eksporteret til hele verden af italienske immigranter, som lavede vin i deres baghave på lokale druer som Sangiovese og Merlot. Succesen med Zinfandel fik vinhuse i Napa Valley og andre steder i USA til at begynde at producere vine, der kombinerede smag fra forskellige regioner i Italien med amerikanske druesorter som Cabernet Sauvignon eller Cabernet Franc (som også vokser vildt i Californien).
Da den kom til USA, blev den kendt som Californiens “heritage grape”.
Da den kom til USA, blev den kendt som Californiens “heritage grape”. Primitivo er hjemmehørende i Kroatien og er blevet dyrket der i hundreder af år. Den blev bragt med over af italienske immigranter, der bosatte sig i Californien i det 19. århundrede. Druen er nu en af de mest populære druesorter i USA med over en halv million hektar plantet i 17 stater – herunder Washington DC!
Primitivos ry begyndte at vokse takket være dens evne til at producere vine af høj kvalitet (med lavt alkoholniveau), som ofte bruges til blandingsformål på grund af deres frugtagtige smag og aromaer. Druen kan i dag findes på hylderne i mange supermarkeder rundt om i USA – herunder Whole Foods Market-butikker, hvor du kan finde flasker mærket “California Zinfandel” eller “Italian Blend”.
Forvirringen omkring denne drues identitet er blevet mindre i de seneste årtier.
Forvirringen omkring denne drues identitet er blevet mindre i de seneste årtier. Druen stammer oprindeligt fra Kroatien og blev bragt til USA i det 19. århundrede, hvor den siden er blevet en fast bestanddel blandt amerikanske vinproducenter. Den er også kendt som Californiens “heritage grape”, men dens sande identitet er stadig uklar, selv i dag.
Så hvad er forskellen på Primitivo og Zinfandel?
Så hvis du spekulerer på, hvad forskellen er på Primitivo og Zinfandel, er det ganske enkelt: Det er begge druer, der kommer fra Italien! Den største forskel mellem dem er den vinstil, som de producerer: Primitivo producerer tørre rødvine med masser af tanniner og struktur, mens Zinfandel ofte beskrives som havende mere blomsteragtige aromaer. Du kan finde begge i amerikanske supermarkeder eller vinbutikker rundt om i landet