Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :

Sulfitter

Svovl er livsvigtigt for mennesker. Sulfitter får hæmoglobin til at binde ilt og kan binde tungmetaller og andre giftstoffer, og det er vigtigt for leverens evne til at nedbryde giftstoffer. Det antages, at en gennemsnitlig voksen person indeholder 175 g svovl. Svovlmangel viser sig ved skøre negle, hårtab, udslæt og bumser samt dårlig lever og andre indre organer. Men for meget svovl er heller ikke godt. Man mener, at vi har brug for 850 mg/dag (0,85 g), som vi hovedsageligt får fra kød, mælk, æg – og for nogle også fra vin. Hvis du forsøger, at mindske dit indtag af sulfitter, kan du finde vores udvalg af vine uden sulfitter her.

Sulfitter bruges som konserveringsmidler i fødevarer, fordi de hæmmer væksten af patogener som f.eks. bakterier og skimmelsvampe, der hurtigt kan ødelægge fødevarer, hvis de ikke køles eller tilberedes korrekt.

Svovlholdige aminosyrer findes i alle proteiner, men især i æggehvide, grønt som broccoli og grønkål, hvidløg, løg og nødder som valnødder og mandler.

Vine uden sulfitter
  • Hvad er forskellen på Primitivo og Zinfandel?

    Zinfandel er en hybriddrue, der er beslægtet med Sangiovese og Primitivo. Den deler disse druers karakteristika med et højt indhold af phenolsyre og aromaer af bær, krydderier og læder. Som sådan passer den godt sammen med mad som pizza og..