Forårsudsalget er skudt igang! Gør et kup her👇
0
Bestil kr.0,00

Piemonte

2016 Barbaresco DOCG Seraboella

Stykpris Original price was: kr.450,00.Current price is: kr.349,00.

Udsolgt

STK.Pris
Modtag det
Bestil inden for følgende tidsramme:
Modtag . Bestil inden:
: :
timer min. sek.
Beskrivelse

Barbaresco Serraboella leverer den samme nåde og smukke skrøbelighed, som du får i de andre vine i Paitins udvalg. Denne produktion af 9.800 flasker flyder over med vildebær, skovbund og delikat lakrids.

Paitins Nebbiolo’er er alle fremstillet med den samme filosofi. Vinen gærer og macererer 3- ... LÆS MERE

Barbaresco Serraboella leverer den samme nåde og smukke skrøbelighed, som du får i de andre vine i Paitins udvalg. Denne produktion af 9.800 flasker flyder over med vildebær, skovbund og delikat lakrids.

Paitins Nebbiolo’er er alle fremstillet med den samme filosofi. Vinen gærer og macererer 3-6 uger i rustfrit stål. I slutningen af vinteren bringes vine på træfade, hvor videreudvikler sig i 18 til 24 måneder. De slovenske og østrigske tønder varierer mellem 25 hl og 50 hl og har en alder på ca. 15 år

2016 årgang: Robert Parker 94+

2017 årgang: James Suckling 94

Paitin

Den historiske Paitin vingården, der ligger i kommunen Neive, har en mere end hundrede år lang historie. Deres oprindelse dateres tilbage til 1796, da Benedetto Elia købte gården med tilknyttet kælder og vinmarker fra Luigi Pellissero. Siden 1893 har man aftappet Barbaresco.

Secondo Silvano Pasquero-Elia, Benedettos oldebarn, forbedrede produktionen og vinen og fik etableret vinhuset på alle verdensmarkeder. Det er også Secondo’s idé om at skrive “Sorì Paitin” på etiketten, navnet på vingården, der ligger ved Serraboella-marken, og som stadig repræsenterer kælderens top vin.

I dag er det Secondos børn, Giovanni og Silvano, og af hans nevø Luca, som står for driften af vingården.

Cirka halvdelen af de 18 hektar, der ejes, er Barbaresco DOCG og kommer udelukkende fra Serraboella marken i Neive. Vinene er vinfremstillet med stor opmærksomhed til traditionen og altid med fokus på at placere frugten i vinen i centrum for smagningen, hvad enten det er den enkleste Dolcetto og op til Barbaresco Riserva “Sorì Paitin” Vecchie Vigne. Paitin har også en bæredygtig produktion i det alle vinmarker nu i konvertering til økologisk produktion.

Paitin er navnet på en sub-cru under Seraboella, og anderledes i forhold til de fleste vinhuse har man valgt at opkalde huset efter marken fremfor familiens navn.

LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentPAITIN
TypeBarbaresco
DruerNebbiolo
Årgang2016
Alkoholprocent14,5 % vol
Flaskestørrelse750 ml
Serveringstemp.16 - 18 ℃
ServeringsforslagFjerkræ, pastaretter, modne oste
Profil
Druer
Nebbiolo
Profil
Fyldig med middel syre
Dominerende smag
Røde bær, røg og moden frugt
Madforslag
Fjerkræ, pastaretter