fbpx
  • GRATIS FRAGT
  • DAG-TIL-DAG LEVERING
  • SIKKER BETALING
  • PERSONLIG RÅDGIVNING

Piemonte

Barbaresco DOCG Seraboella

  • Paitin
  • 2016
DKK400,00 STYKPRIS DKK340,00 v. køb af 6 flasker
STK.Pris
6 eller mere DKK340,00 FØR DKK400,00

2016 Barbaresco Serraboella leverer den samme nåde og smukke skrøbelighed, som du får i de andre vine i Paitins portefølje. Denne produktion af 9.800 flasker viser en langsom og stabil progression af vilde bær, skovbund, blå blomst, tørret lilla, blodorange og delikat lakrids eller tjære. Der foregår meget i form af buketten, og al den energi er pænt afbalanceret af vinens smidige krop og dens naturlige tanniske rygrad.

Paitins Nebbiolo’er er alle fremstillet med den samme filosofi. Vinen gærer og macererer 3-6 uger i rustfrit stål. I slutningen af vinteren bringes vine på træfade, hvor videreudvikler sig i 18 til 24 måneder. De slovenske og østrigske tønder varierer mellem 25 hl og 50 hl og har en alder på ca. 15 år

2016 årgang: Robert Parker 94+

2017 årgang: James Suckling 94

Land Italien
Område Piemonte
Producent PAITIN
Type Barbaresco
Druer Nebbiolo
Årgang 2016
Alkoholprocent 14,5 % vol
Flaskestørrelse 750 ml
Serveringstemp. 16 - 18 ℃
Serveringsforslag Fjerkræ, pastaretter, modne oste
  • GRATIS FRAGT Fri levering fra første flaske
  • EGEN VINIMPORT Vi importerer direkte fra vingården
  • 100% Tilfredshedsgaranti Vi giver dig 100 % tilfredshedsgaranti
trustpilot 5 star

Paitin

Den historiske Paitin vingården, der ligger i kommunen Neive, har en mere end hundrede år lang historie. Deres oprindelse dateres tilbage til 1796, da Benedetto Elia købte gården med tilknyttet kælder og vinmarker fra Luigi Pellissero. Siden 1893 har man aftappet Barbaresco.

Secondo Silvano Pasquero-Elia, Benedettos oldebarn, forbedrede produktionen og vinen og fik etableret vinhuset på alle verdensmarkeder. Det er også Secondo’s idé om at skrive “Sorì Paitin” på etiketten, navnet på vingården, der ligger ved Serraboella-marken, og som stadig repræsenterer kælderens top vin.

I dag er det Secondos børn, Giovanni og Silvano, og af hans nevø Luca, som står for driften af vingården.

Cirka halvdelen af de 18 hektar, der ejes, er Barbaresco DOCG og kommer udelukkende fra Serraboella marken i Neive. Vinene er vinfremstillet med stor opmærksomhed til traditionen og altid med fokus på at placere frugten i vinen i centrum for smagningen, hvad enten det er den enkleste Dolcetto og op til Barbaresco Riserva “Sorì Paitin” Vecchie Vigne. Paitin har også en bæredygtig produktion i det alle vinmarker nu i konvertering til økologisk produktion.

Paitin er navnet på en sub-cru under Seraboella, og anderledes i forhold til de fleste vinhuse har man valgt at opkalde huset efter marken fremfor familiens navn.

TUSIND TAK FOR DIN INTERESSE
Vi har sendt dig en e-mail med en 10% rabatkode, som du kan indløse i forbindelse med dit næste køb.
FÅ 10% PÅ DIT NÆSTE KØB
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tempererede, velskænkede nyheder, aromatiske tilbud og 10% på dit næste køb hos Buus Vine.