En fantastisk Barbaresco med aromaer og smag af hvide trøfler, bark, valnødder samt blommer og tørrede jordbær. Den er fyldig med masser af tanniner, men der løber en virkelig imponerende, lineær fornemmelse, der giver spænding og form.
Den historiske Paitin vingård, beliggende i den berømte kom ... LÆS MERE
En fantastisk Barbaresco med aromaer og smag af hvide trøfler, bark, valnødder samt blommer og tørrede jordbær. Den er fyldig med masser af tanniner, men der løber en virkelig imponerende, lineær fornemmelse, der giver spænding og form.
Den historiske Paitin vingård, beliggende i den berømte kommune, Neive, har en mere end hundrede år lang historie. Deres oprindelse dateres tilbage til 1796, da Benedetto Elia købte gården med tilknyttet kælder og vinmarker. Siden 1893 har de aftappet Barbaresco. Secondo Silvano Pasquero-Elia, Benedettos oldebarn, forbedrede produktionen og fik etableret vinhuset på alle verdensmarkeder. I dag er det Secondos børn, Giovanni og Silvano, og af hans nevø Luca, som står for driften af vingården.
Cirka halvdelen af deres 18 hektar vinmarker, bruges til Barbaresco DOCG og kommer udelukkende fra Serraboella marken i Neive. Vinene er vinfremstillet med stor opmærksomhed til traditionen og altid med fokus på at placere frugten i vinen i centrum af smagningen, hvad enten det er den enkleste Dolcetto og op til Barbaresco Riserva “Sorì Paitin” Vecchie Vigne. Paitin har også en bæredygtig produktion i dét, alle vinmarker nu er under konvertering til økologisk produktion.
Anmeldelser af årgang 2015:
James Suckling: 97/100
Robert Parker: 95/100
Wine Spectator: 94/100