Piemonte

Barolo 2017 Lapo Berti

Stykpris kr.399,00

På lager

Beskrivelse

Barolo 2017 er en mesterlig årgang fra Lapo Berti med kun 1.000 flasker produceret årligt!

Lapo Bertis Barolo kommer fra to grunde i La Morra: Bricco Rocca og Fossati. Fossati er på den vestlige side af La Morra, det har et fortjent ry for langt levende vine med finesse og vægt. Bricco Rocca ... LÆS MERE

Barolo 2017 er en mesterlig årgang fra Lapo Berti med kun 1.000 flasker produceret årligt!

Lapo Bertis Barolo kommer fra to grunde i La Morra: Bricco Rocca og Fossati. Fossati er på den vestlige side af La Morra, det har et fortjent ry for langt levende vine med finesse og vægt. Bricco Rocca er lidt lavere, hvor skråningen giver vinstokkene fremragende udsættelse for solen og producerer vine med finesse og balance, blødere og mere blomsteragtig.

Barolo 2017 har haft  en række udfordringer i marken: Foråret var koldt og vådt, og sommeren startede sent, det betød, at frugten i vinen udviklede sig sent og ikke så generøst som normalt. Heldigvis var september og oktober varme og tørre, og Nebbiolo kunne modne perfekt. 2017 blev således et rigtigt godt år for Barolo, og Lapo Bertis Barolo 2017 er ingen undtagelse. 

Lapo Berti er en obsessiv og purist. Han har et italiensk pas og har australsk opholdstilladelse. Han er af toskansk oprindelse og påbegyndte sin karriere hos Fattoria Selvapiana i Chianti-distriktet. Han har siden arbejdet i både Bourgogne og Australien, men endte senere i Langhe, hvor han arbejdede først hos Roberto Voerzio og nu hos Enzo Boglietti.

Så meget erfaring så mange steder. Han ser ud til at have slået sig ned nu. Hans ambition er at fremstille en Nebbiolo på den mest enkle måde, i overensstemmelse med druens, vingårdens og årgangens egenskaber. Lapo Berti fremstillede sin første Barolo i 2012.

LandItalien
OmrådePiemonte
ProducentLapo Berti
TypeBarolo
DruerNebbiolo
Årgang2017
Alkoholprocent14,5 % vol
Flaskestørrelse750 ml
ServeringsforslagPasta, fjerkræ, friske oste
Profil
Druer
Nebbiolo