Reciotoen anses af mange for at have stået fadder til Amaronen. Historien, kort, er denne at et par glemte fade bestemt for reciotoproduktionen blev lagret så længe at den blev mere bitter end en recioto skal være -og vupti så var amaronen født.
Druerne til denne Cortoforte Recioto Classico Amandori ... LÆS MERE
Reciotoen anses af mange for at have stået fadder til Amaronen. Historien, kort, er denne at et par glemte fade bestemt for reciotoproduktionen blev lagret så længe at den blev mere bitter end en recioto skal være -og vupti så var amaronen født.
Druerne til denne Cortoforte Recioto Classico Amandoriato høstes i efteråret og lægges til tørre i specielle tørrehuse frem til februar det følgende år for at opnå et højt sukkerindhold. Herefter gærer mosten i ståltanke frem september/oktober for derefter at komme på gamle egetræstønder.
Druerne til denne recioto kommer fra det legendariske år 2016 med druer af absolut topkvalitet!
Amandoriatoen er værdsat af dem, der ikke kunne lide den traditionelle Recioto, fordi den er lige sødlig nok. Fra dets lavere sukkerindhold stammer navnet “amandorlato” (ifølge gamle historier for dets antydning af mandel eller for dets mere stramme noter).
En perfekt ledsager til afslutning på en dansk julemiddag: Risalamandaen.
Den 500 milliliters flaske leveres i gavekarton og gør den perfekt som værtindegave.